Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 12. 14:17, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Elődöntős előny a Honvédnál, kikapott a Vasas

Elődöntős előny a Honvédnál, kikapott a Vasas

Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén a Groupama-Honvéd ötméteresekkel nyert a Teva-Vasas-Uniqa ellen.

Így összesítésben előnyhöz jutott az egyik fél második győzelméig tartó párharcában. Folytatás – és talán befejezés – április 13-án (pénteken) a Honvéd pályaválasztása mellett a Kőér utcában.

1. negyed

Szivós Márton rögtön a mérkőzés első támadásából eredményes tudott lenni, így vezetéshez juttatva a vendégeket, amely szívós védekezéssel nemcsak őrizte, hanem Salamon Ferenc jóvoltából meg is duplázta előnyét. A Vasas csak az első negyed végében szerezte meg az első gólját, Miho Boskovic büntetőből tudott eredményes lenni (1–2).

2. negyed

És ezzel még messze nem volt vége a házigazdák vesszőfutásának, Földi László együttese a második negyedben egyetlen gólra sem volt képes. A Honvéd viszont megint odapakolt kettőt – Szívós mellett Tóth Márton volt eredményes –, így a félidőre három gól volt a két csapat közötti különbség, meglepetésre a vendégek javára (1–4).

3. negyed

A harmadik negyed Honvéd-góllal vette kezdetét, innen szép a feltámadás. Így gondolta ezt a Vasas is, amely három góllal felzárkózott egygólos hátrányra. Salamon azonban akcióból, majd büntetőből is eredményes tudott lenni, így visszaállította a vendégek háromgólos előnyét a negyedik felvonáshoz érve (4–7).

4. negyed

A Vasas azonban ráérzett a gól ízére, két perccel a vége előtt ismét egyre csökkentette a hátrányát a vendéglátó. Ekkor a Honvéd támadásaiból fogyott ki a gól, egy Szivós-találaton kívül nem tudtak mást felmutatni. Bő egy perc volt hátra a negyedből, amikor a fórban lévő Vasas Steinmetz Ádám első góljával egalizált, túlórára mentve egy már elveszettnek hitt találkozót (8–8).

Hosszabbítás

A hosszabbítás első részében nem esett gólt, majd fórból ismét a vendégek kerültek előnybe, de Vámos Márton egyenlített. Némi közjáték után – előbb a vendégek, majd a házigazdák mentek a zsűri asztalhoz, kisvártatva befutott a két bíró is –, Salamon büntetőt dobhatott, de kimaradt a lövés, miként Szívós ismétlése is, igazi meccslabda maradt kihasználatlanul a vendégek részéről (9–9).

Jöhettek az ötméteresek, amelyben 5–3-ra a vendégek bizonyultak pontosabbnak – mind az ötször eredményesek voltak, Gergely István egyet védett, az utolsó Vasas-játékosnak már lőnie sem kellett –, előnyt szerezve ezzel maguknak a párharcban (12–14).

A Szolnok kiütötte a Szentest, a házigazdáknál tizenegy játékos lőtt gólt, Marnitz Gergő és Ramiro Georgescu 4–4 alkalommal volt eredményes. Pedig fórból nem is nagyon ment (7/2) a szolnokiaknak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa azonban a szentesi Weszelovszky László lett, aki ötször talált be a győztes kapujába. A Kaposvár vendégként is ráijesztett a magát három negyeden át nyeregben érző OSC-re, és ha picit jobban élnek a fórokkal a vendégek (13/5), akkor még nagyobb meglepetést is okozhattak volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.