Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 16. 14:35, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Elöntötte az országot a víz – folytatódik az ítéletidő

Elöntötte az országot a víz – folytatódik az ítéletidő

Összesen 337-szer riasztották a tűzoltókat vasárnap reggel öt óráig az országos végigsöprő vihar miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György elmondta, hogy a legtöbb riasztás a főváro

Átszakadt a 11-es út melletti halastó gátja, a fél méteres víz miatt teljes egészében le kellett zárni az utat. Szentendrén az Akácfa utcában a hegy tetején lévő házakat mosta alá a víz, az épületek melletti kertek leszakadtak, a lakókat kiköltöztették. Kemencén is házat veszélyeztetett a víz, két felnőttet és két gyermeket kellett átmenetileg elhelyezni. Pest megyében és Budapesten szombat este óta több mint 80 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A fővárosban a Hotel Stadion gépházába és a Hotel Astoria pincerendszerébe tört be a víz.


Balesetveszélyessé vált a lillafüredi és bükkszentlászlói út a kidőlt fák és a hegyoldalról lezúduló hordalék miatt. A rendőrség azt kéri az autósoktól, kerüljék el ezeket az útszakaszokat. A tűzoltók ugyan folyamatosan dolgoznak az út takarításán, de a felázott földből újabb és újabb fák dőlnek ki.

Embereket kellett kitelepíteni


Országszerte több mint 500 kilométeren van árvízvédelmi készültség. A Sajó teljes szakaszán harmadfok van érvényben - Borsodban több utat is le kellett zárni a vízátfolyások miatt. Ipolytarnócon a veszélyeztetett lakóházakat már homokzsákokkal védik. Borsodban a Szinva-patak áradt meg, Gyúrón a medréből kilépő helyi patak két lakóházat veszélyeztetett. Vértesacsán három épületet öntött el a víz, a lakókat kiköltöztették. Gyöngyösön és Parádon is homokzsákokkal védik a házakat. Komárom-Esztergom megyében Piliscséven és Tardoson nyolc embert telepítettek ki, Somogyszentpálon fa dőlt egy házra, innen 6 felnőttet és 4 gyermeket kellett ideiglenesen elhelyezni.


Az országos meteorológiai szolgálat az ítéletidő folytatására számít - továbbra is érvényben van a vörös riasztás a közép-dunántúli régióban - itt nagyon erős viharok alakulhatnak ki itt, a széllökések ereje meghaladhatja a 110 kilométer per órás sebességet. Narancssárga riasztás van érvényben emellett Dél- és Nyugat-Dunántúlra is.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.