Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Július 22. 06:10, hétfő | Helyi sport

Először Európa- bajnokok a magyar lányok!

Először Európa- bajnokok a magyar lányok!

Történetében először Európa-bajnok a magyar csapat - ráadásul hazai pályán, Győrben.

Hazai pályán, teltház előtt lett Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott, miután a győri torna döntőjében 27-20-ra legyőzte Hollandiát.

Óriási iramban kezdte a mérkőzést mindkét csapat, a hollandok egészen előretolt védekezéssel indították, de hiába, mert Tóth Nikolett már fél perccel a kezdő sípszó után megszerezte a magyarok első gólját. A kapuban közben Herczeg Lili parádézott, mindegy, hogy támadásból vagy hétméteresből próbálkoztak a hollandok, a magyar kapus kizökkenthetetlen volt. Kisebb holtponton jutott túl 4-4-es állásnál a magyar csapat, támadásban és védekezésben is voltak hibáink, de egy percre sem engedtük át a vezetést a hollandoknak. A félidő vége előtt újra három góllal vezetett Golovin Vlagyimir csapata, ami 9-6-os állást jelentett.

Hat perccel a vége előtt először volt négygólos a magyarok előnye, időt is kértek a hollandok, de hiába, a holland gödörből nem volt kiút a félidőben, Pál Tamara talált be kíméletlenül hetesből, 11-6-ra mentünk ekkor már. Albek Anna káprázatos góljával nőtt hatra a különbség, 12-6-nál érthető módon szinte teljesen szétestek a hollandok, eladott labda, belemenés követte egymást, fújásig már csak egy gólt szereztek, pedig négy méterről is próbálkoztak, de Herczeg Lilin képtelenség volt átjuttatni a labdát.

A félidő vége előtti magyar időkérés csak tovább tüzelte a magyar lányokat, Pál Tamara negyedik találatát is megszerezte, végül Schatzl is betalált, így 14-7-es állással mentek szünetre a csapatok. Az első félidőben Pál Tamara mellett Tóth, Simon, Arany és Kácsor is többször betalált, Albek és Schatzl egy-egy gólt szerzett.

A második félidőt döcögősen kezdték a magyarok, a hollandok azonban a jelek szerint jól váltottak a szünetben: a mieinknél Kuczora kétszer is eladta a labdát, az ellenfél pedig kétszer is betalált, így két perccel a kezdés után 14-9-re jöttek fel a hollandok. Arany Rebeka remek előkészítő játék után, kiváló passzból pontos és fontos gólt szerzett, az egyébként is magabiztos vezetést újra hatgólosra növelve 15-9 volt az állás, de a hollandok gyorsan szépítettek.

Golovin Vlagyimir időkéréssel próbálta nyugtatni a lányokat, a bizonytalanságot Schatzl újabb gólja oszlatta el (16-10). A második félidő harmadára kiegyenlített lett a játék, gólt gól, kihagyott helyzetet kihagyott helyzet követett mindkét oldalon, majd Schatzl Natalie törte meg a ritmust elképesztő labdaszerzéssel és góllal, 17-10-re változtatva az eredményt.

Herczeg Lili emberfeletti teljesítménnyel állt a kapuban, a hollandok leggólerősebb játékosának ziccerét is védte, negyed órával a vége előtt még mindig jelentős volt a magyar előny, újra hét góllal, 21-14-re vezettünk. Kuczura Csenge szerezte meg a mieink következő találatát, gyönyörű mozdulattal, átlövésből bombázott a kapuba, miközben a győri közönség megállás nélkül biztatta a magyar csapatot. A lefújáshoz és az Európa-bajnoki cím megszerzéséhez közeledve szebbnél szebb magyar gólokat láthattunk, miközben folyamatosan tartották a lányok a minimum hatgólos előnyt. Herczeg Lili teljesítményére ekkor már nem voltak szavak: hiába talált 18 labda a magyar kapuba, a magyar kapus mégis a legfontosabb pillanatokban, a legnagyobb helyzeteket is védeni tudta, nem hiába zengte többször is a nevét a győri közönség.

Az utolsó öt percen belül már 26-18 volt az állás, Herczeg Lili után Szabó Dóra is bemutatkozhatott a kapuban. Két perccel a vége előtt magyar időkéréssel folytatódott a döntő, Kuczora óriási kapufájáról Zsiborás mentette meg a magasból lecsorgó labdát, majd gólt is lőtt vele. Ez is maradt a végeredmény: 27-20-ra megnyerte az Eb-döntőt a magyar junior női kézilabda-válogatott.

A mezőny legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották, a tornán már negyedszer.Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot győzte le, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokság után ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes.

A magyarok a csoportkörből való továbbjutással biztosították részvételüket a jövő évi romániai U20-as vb-n.

Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros), szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina

Forrás: origo.hu

Képek: CSEZAREFOTO/Peter Cseh; O. Jakócs Péter; MKSZ Facebook, Borkai Zsolt Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 16:42, kedd | Helyi sport

Görbicz Anita egymillió forintos juttatását ajánlotta fel

A Győri Audi ETO KC női kézilabda csapatának klasszisa, Görbicz Anita, egymillió forintot ajánlott fel a Győri Segélyalapnak.

2020. Március 09. 11:52, hétfő | Helyi sport

Világklasszisokkal teli ellenfelet kapott a BL-címvédő Győr

Míg egy éve szinte biztosak lehettünk abban, hogy a Győri Audi ETO megnyeri ötödik címét is a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ez a szezon sokkal nagyobb izgalmakat tartogat Danyi Gábor csapata számára.

2020. Június 03. 18:09, szerda | Belföld

Június 14-től ismét kötelező a katolikus híveknek a vasárnapi szentmise

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak

2020. Június 03. 17:54, szerda | Belföld

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban