Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

A Nagy Ferenc fotóművész alkotásait bemutató tárlat egy hónapon keresztül látogatható.

A Győri Innovációs Park a kutatások, a fejlesztések és az oktatás otthona. Az épületben kapott helyet a Széchenyi István Egyetem Design Campusa is, mely a formatervező, a tervezőgrafika és az építőművészeti egyetemi képzéseket koordinálja. A tavaly átadott létesítménynek azonban más feladata is van: kulturális fórumként hidat képez az egyetem és a város polgárai között. Ezt a célt szolgálja Nagy Ferenc fotóművész kiállítása is, amely a napokban nyílt meg az épületben.

A fotóművész 2015-ben tért át a magas szintre fejlesztett portréfotózásról és természetfotózásról az épített környezet témakörére. Képei Budapesten és Győrben, kiállításokon és állandó tárlatokon is láthatók, legnépszerűbb alkotásai a Győr épületeit és jelképeit bemutató fotográfiák. „Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” című kiállítása monokróm mutatja meg a világot a művész szemén keresztül, portrék, természetfotók és városképek között kalandozva.

„Ez a kiállítás lehetőséget teremtett arra, hogy művészibb, válogatott anyagot mutassak be, ami nem egy témát követ. Két mottója van a kiállításnak: szívügyünk Győr és szívügyünk az egyetem” – hangsúlyozta a megnyitón Nagy Ferenc.

Fotó: Adorján András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:12, szerda | Helyi

Jó figyelmeztetés ez a tűzeset: figyelték, mégis továbbterjedtek a lángok

Kerti hulladékot égettek a minap Dunaszegen, a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteren pusztított annak ellenére, hogy felügyelték.

2024. Június 12. 08:14, szerda | Helyi

Kopasz Bálint kiharcolta az olimpiai részvételt, nagy fölénnyel nyert a válogatón

A kajak egyes 1000 méteres döntőjét megnyerve megváltotta a párizsi indulás jogát a szegedi válogatón Kopasz Bálint, a Győri Graboplast VSE versenyzője.

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.