Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Május 29. 14:39, szombat | Kék hírek
Forrás: FH

Előzetesben a bankrabló rendőr

Előzetesben a bankrabló rendőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a rendőrt, akit a görcsönyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsítanak. A fegyveres rablással gyanúsított rendőr nem tett vallomást, de ügyvédje szerint ártatlannak tartja magát. Cs

Szigorú őrizetben, kommandósok kíséretében vitték a bíróságra azt a 36 éves rendőrt, akit az ügyészség a görcsönyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsít. A bíró egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

"A bíróság megítélése szerint fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy a tanúkat befolyásolná" - mondta Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke.

Úgy tudjuk, a férfit korábban garázdaság miatt már elítélték, de előzetes mentesítést kapott, ezért rendőrként dolgozhatott tovább. Húsz évig volt nyomozó, és éppen a rendőrség belső ellenőrzésénél a megtévedt rendőrök ügyeiben nyomozott. Az RTL Híradó információi szerint a bankrablás napján is bement dolgozni és utána még három napig - kollégái éppen a munkahelyén tartóztatták le. A rablással gyanúsított őrnagy nem tett vallomást.

"Ügyfelem tagadja a bűncselekmény elkövetését és ártatlannak tartja magát az ügyben" - mondta Papp Gábor ügyvéd.

A rendőrre a bank biztonsági felvételei terelték a gyanút. Kollégái előbb a szolgálati autóját, majd őt magát vélték felismerni. Úgy tudjuk, a gyanú szerint szolgálati fegyverével rabolta ki a takarékszövetkezetet. A rabló 258 ezer forintot vitt el, a pénz eddig nem került elő.

Ha a férfi bűnössége beigazolódik, akár 15 év börtönt is kaphat. Azért ennyit, mert hivatalos személyként követte el a rablást.

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.