Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Október 27. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Elrendelték az árvízi károk azonnali helyreállítását

Elrendelték az árvízi károk azonnali helyreállítását

Ezen a héten kezdődnek meg az árvíz okozta károk helyreállítási munkálatai a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén. A munkálatok elvégzésére a kormány 668 millió forintot biztosított – tájékoz

Több helyen jelenleg is pontszerű, azaz harmadfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn az igazgatóság a Tisza középső szakaszán. Azokon a szakaszokon van szükség a fokozott figyelemre, ahol az árvíz miatt megsérült a védvonal – tájékoztatott a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. Ezeken a részeken a héten megkezdődnek a helyreállítási munkák.

A kormány határozatban rendelte el a 2010. évi árvízi károk azonnali helyreállítását – mondta el Lovas Attila igazgató. Ez a vízügyi igazgatóság területén érinti a Zagyva jobb partján, Jásztelek térségében megnyitott borsóhalmi szükségtározót, ahol a tározó megnyitásakor elbontott földtöltést visszaépítik. Az elbontott földútcsatlakozásokat, a megrongálódott töltéskoronát, a bejáró utakat és a zsilipeket is helyreállítják.

Szolnokon, a Sebestyén Gyula körúti hídtól lefelé a torkolat irányában, a Zagyva jobb partján a szinte teljesen megdőlt támfalat helyreállítják. A sétányt a munkálatok idejére teljesen lezárják. Helyreállítják a belvárosi sétány Csáklya úti szakaszát, a Tisza jobb partján korábban megcsúszott és leomlott a part, most véglegesen megerősítik a folyó felől leszakadt töltést.

Mezőtúr térségében, a Hortobágy-Berettyó jobb partján a töltés üregeit töltik föl, és erősítik meg szigeteléssel. Mindezen kívül pótolják a kipusztult erdőállományt, ott ahol szükséges, és helyreállítják a megrongálódott szivattyúkat is.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő