Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2019. Augusztus 01. 09:02, csütörtök | Bulvár

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Bő kétórás premiernek is beillett Rékasi Károly első képviselőjelölti lakossági fóruma. A színművész a Blikknek elárulta, mielőtt a választók elé lépett, legalább annyira, ha nem jobban izgult, mint egy-egy színházi bemutató előt

Rékasi Károly független önkormányzati képviselőjelölt lett Soroksár 5. számú választókörzetében. A Barátok közt Bartha Zsoltja hétfő délután meg is tartotta első lakossági fórumát, sőt, a Tündérkert közelében megtartott találkozó előtt a barátaival és Zsigmond fiával maga pakolta ki a sörpadokat és az asztalokat. Előre természetesen senki sem tudta, hányan kíváncsiak Rékasi terveire, ám ahogy teltek a percek, úgy lettek egyre többen és többen: szállingóztak babakocsival a kisgyerekes családok és egyéb környékbeliek autóval vagy kerékpárral.

"Libabőrös vagyok, de elhihetik, hogy ebben a melegben nem fázom. Igen, piszkosul izgulok, nem számítottam rá, hogy ilyen sokan leszünk" – kezdte Rékasi Károly, aki a kerület dolgaival kapcsolatban roppant felkészültnek bizonyult, jegyzetek nélkül, fejből sorolta jobbító elképzeléseit a P+R parkolótól kezdve az aszfaltozott úton át a Duna-ág tisztaságáig.

"Gerdával felavattuk a kenunkat, de elkeserítő volt a Dunában úszkáló pelenkák, óvszerek látványa. Pedig a Molnár-szigetet a Jóisten jókedvében teremtette! Egy éve költöztünk ide, és imádom a környéket a maga falusias hangulatával." - tette hozzá a színművész.

Nagy tapsot kapott, amikor elmondta, jelöltségét nem politikai tevékenységnek, hanem a közösség szolgálatának tekinti. Hozzátette: "bárkire voksolnak a soroksáriak, annak kutya kötelessége lesz minden tudásával megvalósítani a lakosság vágyait, ebben pedig segít majd, bárki is lesz a képviselő." Ám ő is azonnal akcióba lépne.

Már most fellépne a környékbeli drogterjesztők ellen.

"Látom, ami csodálatos itt, mi az, amin lehet javítani, illetve mivel akad sürgős tennivaló. Ilyen a drogterjesztők itt folyó tevékenysége – jelentette ki szigorúan a színész, akit a 25 éve regnáló polgármester, Geiger Ferenc kért fel egy civil szervezet jelölésével a képviselői tisztségre. Bizony gyakran látni erre szétdobált fecskendőket. Ezzel a tevékenységgel ugyan jó sok suskát lehet keresni, keveset kell tanulni hozzá, de egyetlen szülő sem szeretné, ha a gyereke itt hozzáférne a kábítószerhez. Engedelmükkel, ennek a kérdésnek a rendezésével nem várom ki a választást!"

Többször felkérték már

Most nincs akadálya Rékasi Károly megválasztásának, a Barátok közt producerei nem emeltek kifogást a megbízatás ellen. Ám korábban Telkiben is felkérték a színészt hasonló feladatra, akkor a színházi munkája miatt kellett visszaadnia mandátumát, korábban politikai párt is csábította már országgyűlési képviselőnek.

"Nem tudtam, hogyan kéne kikerülni. Megkérdeztem, hogy szerintük, ha elvállalom, négy év után hogyan kerülök vissza a színházi életbe."

„Karcsi, addigra annyi kapcsolatot építhetsz ki, hogy arra már nem is lesz szükség!” – válaszolták. "Na, ekkor menekültem el" – emlékezett vissza a színművész.

Forrás: blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 12:00, szerda | Bulvár

Főzzünk Robival! Club szendvics - VIDEÓ

Robi megmutatja nekünk, hogy is készül egy igazi club szendvics, és egy ezzel kapcsolatos legendát is megoszt a videóban! Jó szórakozást!

2020. Augusztus 05. 09:00, szerda | Bulvár

Andonik Retro Minifesztivál a Balaton északi partján - Werkfilmmel

Hajó helyett platón érkezett az Andonik Sztárválogatott a Balatonra!

2020. Augusztus 05. 05:00, szerda | Bulvár

Andonik 4s vendége Balássy Betty - VIDEÓ

A nők órákat képesek készülődni, ha mennek valahova, de milyenek a férfiak? Milyen a férfiúi hiúság? A videóból kiderül!

2020. Augusztus 04. 15:34, kedd | Bulvár

Teqvilágrekord a kánikulában - VIDEÓK + GALÉRIA

12 óra, 4 sportág, 1 fürdő és persze a Prémium Médiaválogatott elszánt tagjai. Számokban így lehetne összefoglalni a hétvégén felállított újabb világrekordot, ami a Médiaválogatott nevéhez fűződik.