Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 01. 09:02, csütörtök | Bulvár

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Bő kétórás premiernek is beillett Rékasi Károly első képviselőjelölti lakossági fóruma. A színművész a Blikknek elárulta, mielőtt a választók elé lépett, legalább annyira, ha nem jobban izgult, mint egy-egy színházi bemutató előt

Rékasi Károly független önkormányzati képviselőjelölt lett Soroksár 5. számú választókörzetében. A Barátok közt Bartha Zsoltja hétfő délután meg is tartotta első lakossági fórumát, sőt, a Tündérkert közelében megtartott találkozó előtt a barátaival és Zsigmond fiával maga pakolta ki a sörpadokat és az asztalokat. Előre természetesen senki sem tudta, hányan kíváncsiak Rékasi terveire, ám ahogy teltek a percek, úgy lettek egyre többen és többen: szállingóztak babakocsival a kisgyerekes családok és egyéb környékbeliek autóval vagy kerékpárral.

"Libabőrös vagyok, de elhihetik, hogy ebben a melegben nem fázom. Igen, piszkosul izgulok, nem számítottam rá, hogy ilyen sokan leszünk" – kezdte Rékasi Károly, aki a kerület dolgaival kapcsolatban roppant felkészültnek bizonyult, jegyzetek nélkül, fejből sorolta jobbító elképzeléseit a P+R parkolótól kezdve az aszfaltozott úton át a Duna-ág tisztaságáig.

"Gerdával felavattuk a kenunkat, de elkeserítő volt a Dunában úszkáló pelenkák, óvszerek látványa. Pedig a Molnár-szigetet a Jóisten jókedvében teremtette! Egy éve költöztünk ide, és imádom a környéket a maga falusias hangulatával." - tette hozzá a színművész.

Nagy tapsot kapott, amikor elmondta, jelöltségét nem politikai tevékenységnek, hanem a közösség szolgálatának tekinti. Hozzátette: "bárkire voksolnak a soroksáriak, annak kutya kötelessége lesz minden tudásával megvalósítani a lakosság vágyait, ebben pedig segít majd, bárki is lesz a képviselő." Ám ő is azonnal akcióba lépne.

Már most fellépne a környékbeli drogterjesztők ellen.

"Látom, ami csodálatos itt, mi az, amin lehet javítani, illetve mivel akad sürgős tennivaló. Ilyen a drogterjesztők itt folyó tevékenysége – jelentette ki szigorúan a színész, akit a 25 éve regnáló polgármester, Geiger Ferenc kért fel egy civil szervezet jelölésével a képviselői tisztségre. Bizony gyakran látni erre szétdobált fecskendőket. Ezzel a tevékenységgel ugyan jó sok suskát lehet keresni, keveset kell tanulni hozzá, de egyetlen szülő sem szeretné, ha a gyereke itt hozzáférne a kábítószerhez. Engedelmükkel, ennek a kérdésnek a rendezésével nem várom ki a választást!"

Többször felkérték már

Most nincs akadálya Rékasi Károly megválasztásának, a Barátok közt producerei nem emeltek kifogást a megbízatás ellen. Ám korábban Telkiben is felkérték a színészt hasonló feladatra, akkor a színházi munkája miatt kellett visszaadnia mandátumát, korábban politikai párt is csábította már országgyűlési képviselőnek.

"Nem tudtam, hogyan kéne kikerülni. Megkérdeztem, hogy szerintük, ha elvállalom, négy év után hogyan kerülök vissza a színházi életbe."

„Karcsi, addigra annyi kapcsolatot építhetsz ki, hogy arra már nem is lesz szükség!” – válaszolták. "Na, ekkor menekültem el" – emlékezett vissza a színművész.

Forrás: blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.