Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 26. 06:23, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

A pedagógusok munkaterhelését vizsgálja egy márciusban induló felmérés, mely reprezentatív módon kívánja bemutatni a tanárokra háruló terheket. Az oktatási tárca, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által közös k

Elmarad az európai átlagtól a pedagógusok munkáját segítők száma, egyre jellemzőbb pedig, hogy a korábban a család által végzett feladatok egy része a pedagógusokra hárul - mondta el Kerpen Gábor.
A kutatást a Tárki-Tudok Zrt. oktatáskutató központ végzi: márciusban összesen háromszáz intézményt keres majd fel. Ekkor hét-nyolcezer pedagógus és óvodapedagógus két kérdőívet kap kézbe: az első általános kérdéseket tartalmaz, a másodikat pedig naponta kell naplóként kitölteniük. Ez utóbbi kérdez rá a munkaidőre és a terhelésre.
A PDSZ szerint a kérdőív kitöltése során maga a pedagógus is áttekintheti feladatait, valamint segítségével a közvélemény is kap egy pedagógus pályaképet. A vizsgálat eredményeit májusban hozzák nyilvánosságra az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a PDSZ és a Tárki-Tudok Zrt. honlapján.

(Forrás: mno.hu)

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 09:12, vasárnap | Belföld

Elvitték az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét

Magyarország kedvenc lottójátéka 38 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 6,431 milliárd forint, amely az Ötöslottó történetének legmagasabb nyereménye.

2020. Március 29. 09:09, vasárnap | Belföld

Két újabb koronavírus-beteg elhunyt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

2020. Március 29. 08:07, vasárnap | Belföld

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.