Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Február 26. 06:23, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

A pedagógusok munkaterhelését vizsgálja egy márciusban induló felmérés, mely reprezentatív módon kívánja bemutatni a tanárokra háruló terheket. Az oktatási tárca, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által közös k

Elmarad az európai átlagtól a pedagógusok munkáját segítők száma, egyre jellemzőbb pedig, hogy a korábban a család által végzett feladatok egy része a pedagógusokra hárul - mondta el Kerpen Gábor.
A kutatást a Tárki-Tudok Zrt. oktatáskutató központ végzi: márciusban összesen háromszáz intézményt keres majd fel. Ekkor hét-nyolcezer pedagógus és óvodapedagógus két kérdőívet kap kézbe: az első általános kérdéseket tartalmaz, a másodikat pedig naponta kell naplóként kitölteniük. Ez utóbbi kérdez rá a munkaidőre és a terhelésre.
A PDSZ szerint a kérdőív kitöltése során maga a pedagógus is áttekintheti feladatait, valamint segítségével a közvélemény is kap egy pedagógus pályaképet. A vizsgálat eredményeit májusban hozzák nyilvánosságra az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a PDSZ és a Tárki-Tudok Zrt. honlapján.

(Forrás: mno.hu)

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről