Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Január 23. 11:04, hétfő | Életmód

Elstartolt a Digita online tudásmegosztó portál

Elstartolt a Digita online tudásmegosztó portál

Szélessávon érkezik a tudás.

2017. január 22-én, a Magyar Kultúra napján nyitotta meg online kapuit az ország első olyan e-learning felülete, amely lehetőséget teremt a díjmentes publikálásra, ugyanakkor az oktatók és szerzők jelentős bevételre tehetnek szert tananyagaik online értékesítéséből. A kizárólag magyar fejlesztők munkája nyomán megvalósuló projekt mérföldkőhöz érkezett: a tudásukat megosztani kívánók elkezdhetik feltölteni tananyagaikat.
A Digita alapítói néhány évvel ezelőtt álmodtak meg egy olyan virtuális teret, ahol az oktatni és tanulni vágyók időt és távolságot áthidalva találkozhatnak egymással. Az ötletet tettek követték, és mára elkészült az a kifejezetten közép-európai igényekre szabott felület, mely komplex megoldást nyújt online tananyagok és kurzusok létrehozására, valamint az egyszerű könyvkiadásra. A Digita rendszerében elkészített tananyagok díjmentesen publikálhatók a nagyközönség számára, akik később, néhány kattintással, otthonuk kényelméből vásárolhatják meg és sajátíthatják el az őket érdeklő kurzusokat.
A Magyar Kultúra Kiadó gondozásában életre hívott Digita korszerű és változatos eszköztárat biztosít az érdekes és interaktív tananyagok létrehozásához, mely egyaránt motivál oktatót és hallgatót is.
„Egy olyan e-learning rendszert hoztunk létre, amely úttörő a maga nemében. Egyszerre használható magánszemélyek, oktatási intézmények, profitorientált vállalkozások és kiadók számára is. Mindenki megtalálhatja benne a maga számítását, sőt hosszútávú, passzív bevételre tehetnek szert azok, akik minőségi tananyagokat kínálnak eladásra.” – számolt be Takács Zsolt, a Magyar Kultúra Kiadó igazgatója, a Digita tulajdonosa.
A Digita kulcsfontosságú állomáshoz érkezett a január 22-i szerzői kapunyitással, amikortól fogva már az oktatni vágyók elkezdhetik létrehozni kurzusaikat. A kész tananyagok a Digita Piacterén válnak majd elérhetővé az érdeklődők számára, akiket egy későbbi időponttól kezdve fogad a rendszer.

További információ: digita.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: