Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Szeptember 14. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: Café PR Kft.

Elsüllyedt falu

Elsüllyedt falu

Árvízkárosultak: a reklámszakma sem érdektelen

A tegnapi nap folyamán egy teljes falut ábrázoló installációt helyezett ki a Café Csoport, a Gödör Klub előtt található medence vízébe. Az építmény egy jótékonysági akció része: a hazai mobilszolgáltatók által létrehozott, a Magyar Vöröskeresztnek felajánlott segélyvonalra (1749) hónapok óta küldhetnek a mobiltulajdonosok sms-t vagy kezdeményezhetnek hívást, amely során pénzzel támogathatják a bajbajutottakat. Már az eddig beérkezett összegek is óriási segítséget jelentenek az ott élőknek. A pénz felhasználását a szervezet megkezdte, ugyanakkor bár a víz levonult, a károknak csak egy részét sikerült helyreállítani. Továbbra is szükség van adományokra, függetlenül attól, hogy a média már nem foglalkozik annyit a térséggel.

A „Falu" projekt Nagyiványi Márton, a Café copywriter-ének a fejéből pattant ki. „Az árhullám levonultával - bár a probléma nem oldódott meg -, az árvízkárosultakról szóló híradások egyre ritkábban vannak napirenden a médiában. Pedig, a neheze még csak most jön, a segítségre folyamatosan szükség van az újjáépítéshez. Innen, a fővárosból nehéz elképzelni, min is mehetnek keresztül a bajbajutottak. Ezért gondoltam arra, hogy helyezzünk ki egy igazán látványos installációt a város egyik legforgalmasabb parkjába, ami érzékelteti a problémát, és felhívja a figyelmet az újjáépítésre. Szerencsére, többen is láttak fantáziát az ötletemben - mint például az OTP Bank vagy a Gödör Klub -, hiszen egyedül nem tudtam volna azt megvalósítani." - nyilatkozta Nagyiványi.

Az installációt 2010. szeptember 20-ig láthatja a nagyérdemű.

A Falu projekt a legnagyobb magyar tulajdonú kommunikációs ügynökség, a Café Csoport; továbbá az OTP Bank és a Gödör Klub támogatásával valósulhatott meg.

További információk:

Tóth Veronika

ügyfélkapcsolati menedzser

Café PR Kft.

Telefon: 880 3091

E-mail: toth.veronika@cafepr.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.