Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2017. November 11. 18:31, szombat | Belföld
Forrás: mti

Elszállították a világháborús gránátokat Székesfehérváron, a lakók hazatérhettek

Elszállították a világháborús gránátokat Székesfehérváron, a lakók hazatérhettek

Visszatérhettek otthonukba azok a székesfehérváriak, akiknek második világháborús lövedékek miatt kellett szombaton napközben elhagyniuk a Nyitrai utcát

- mondta Markovics Zita, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője az MTI-nek. Pénteken gázvezetéket fektető munkások találtak rá a gránátokra. Aznap a tűzszerészek már elszállítottak három 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot, ám szombaton a terület átvizsgálása során találtak még további 11-et, továbbá egy német ködgránátot, három gyalogsági lőszert és 20 deka kiegészítő lőportöltetet - közölte a kommunikációs vezető.

A második világháborús robbanótesteket a tűzszerészek a központi gyűjtőhelyre vitték.

A terület átvizsgálásának idejére az összesen 20 környéken lévő épületből szombat délelőtt kiköltöztetett 67 ember 15 órakor visszatérhetett otthonába - tette hozzá Markovics Zita.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 19:25, csütörtök | Belföld

Kalauzra támadt egy utas a pásztói vonaton

Az ügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves férfi ellen, aki a vonaton előbb az utastársait \"piszkálta\", majd Pásztón rátámadt a kalauzra, amiért az leszállította őt.

2020. Február 20. 18:53, csütörtök | Belföld

Gyerekek törtek be egy budapesti lakásba

Nagyon megijedt az a kispesti, fiatal pár, akik arra ébredtek, hogy hajnal 1 körül két idegen fiatal osont be a lakásukba.

2020. Február 20. 14:01, csütörtök | Belföld

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 12:08, csütörtök | Belföld

Már az ötezredik veseátültetést végezték el a Semmelweis klinikán

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.