Városlista
2019. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2010. Március 28. 06:48, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Elszámolták a gázáremelést?

Elszámolták a gázáremelést?

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére az MSZP a gázáremelés ügyében - adta hírül az ATV. Szollár Domokos kormányszóvivő március 25-én jelentette be a várható 10 százalékos gázárem

Az emelésről az Energia Hivatalban döntöttek, Barta Judit, a GKI elemzője szerint reálisan. A szakértő az ATV-nek azt mondta, hogy önmagában csak a szállítási szerződések és a forint árfolyam szerint legalább 18 százalékkal emelkedett előző negyedévhez képest az importált földgáz forintban mért ára.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerint az energia hivatal szakemberei elvétették a számításokat.

„Ennél egy jóval erősebb forinttal lehetett volna számolni és mi úgy gondoljuk, hogy a kőolaj ára sem úgy alakult, mint ahogy a hivatal és a szolgáltatók kalkulálták, ezt a két elemet lehet és kell is tisztázni" - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

Emiatt a párt az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére, azt mondják, legkésőbb itt akarják tisztázni a számokat. Így ha bebizonyosodik, hogy hibás a jelenlegi kalkuláció, akkor már az áprilisi fogyasztást is az új adatokkal lehetne könyvelni, vagyis a fogyasztóknak nem kellene indokolatlanul többet fizetniük.

A 10 százalékos gázáremelést egyébként a Fidesz is magasnak tartja. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy két héttel a választások előtt ilyen mértékben növekedjenek az árak.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 16:16, péntek | Belföld

Jön a mozikba CURTIZ a magyar oscar-díjas rendezőtől

Szeptember 12-étől a magyar mozikba érkezik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott magyar "életrajzi noir"

2019. Augusztus 16. 15:05, péntek | Belföld

Felújítják a tatabányai Csónakázó-tó környékét

860 milliós EU-pályázatból újítják fel Tatabánya legnagyobb parkját és az ott található Csónakázó-tavat.