Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2010. Március 28. 06:48, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Elszámolták a gázáremelést?

Elszámolták a gázáremelést?

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére az MSZP a gázáremelés ügyében - adta hírül az ATV. Szollár Domokos kormányszóvivő március 25-én jelentette be a várható 10 százalékos gázárem

Az emelésről az Energia Hivatalban döntöttek, Barta Judit, a GKI elemzője szerint reálisan. A szakértő az ATV-nek azt mondta, hogy önmagában csak a szállítási szerződések és a forint árfolyam szerint legalább 18 százalékkal emelkedett előző negyedévhez képest az importált földgáz forintban mért ára.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerint az energia hivatal szakemberei elvétették a számításokat.

„Ennél egy jóval erősebb forinttal lehetett volna számolni és mi úgy gondoljuk, hogy a kőolaj ára sem úgy alakult, mint ahogy a hivatal és a szolgáltatók kalkulálták, ezt a két elemet lehet és kell is tisztázni" - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

Emiatt a párt az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére, azt mondják, legkésőbb itt akarják tisztázni a számokat. Így ha bebizonyosodik, hogy hibás a jelenlegi kalkuláció, akkor már az áprilisi fogyasztást is az új adatokkal lehetne könyvelni, vagyis a fogyasztóknak nem kellene indokolatlanul többet fizetniük.

A 10 százalékos gázáremelést egyébként a Fidesz is magasnak tartja. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy két héttel a választások előtt ilyen mértékben növekedjenek az árak.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 15:35, péntek | Belföld

Hatalmas baleset az 1-es úton- Teljesen lezárták

Összeütközött két autó péntek délután Győr-Moson-Sopron megyében, az 1-es főút Öttevény és Abda közötti szakaszán - írj a katasztrofavedelem.hu.

2019. December 06. 13:49, péntek | Belföld

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké, hanem a fiatalabbaké lesz - derül ki az Opten összesítéséből.

2019. December 06. 10:46, péntek | Belföld

Ellopták a hóembert, az angyalkát és a szarvasokat

A sátoraljaújhelyi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy helyi, mezőgazdasági üzlet udvaráról történt lopással kapcsolatban.

2019. December 06. 09:51, péntek | Belföld

Ismét a Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

Idén is a Szigetet választották a legjobb külföldi fesztiválnak a UK Festival Awards díjátadóján, ahol egy kategóriában a kontinens Anglián kívüli fesztiváljait is díjazzák - közölte a Sziget sajtóirodája az MTI-vel.