Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 15. 14:28, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Eltűnt a szemét a Bercsényi ligetből - VIDEÓ

Eltűnt a szemét a Bercsényi ligetből - VIDEÓ

Szinte folyamatosan körülbelül 10 - 15 köbméter illegálisan lerakott hulladék csúfítja Győrben, a Bercsényi liget környékét.

Az ott lakók elmondása szerint a Szigetben letelepedett román kolóniák és a vidékről Győrbe ingázók hordják oda a szemetet, amit aztán a Győr - Szolnak kell eltakarítania, havonta több százezer forintért. A szolgáltató az elmúlt napokban ismét takarított a ligetben, pénteken pedig egyik alvállalkozójuk gyűjtötte az apróbb hulladékot a környéken.

Mária és kis csapata szemetet szednek a Bercsényi ligetben. Nekik már csak az apraja maradt, de így is sok munkájuk volt pénteken délelőtt. Eldobott cigarettás doboz, papírzsebkendő és más háztartási szemét is került a Győr - Szolos zsákokba. Azokat a szolgáltató biztosította a közmunkásoknak, akik alvállalkozóként segítik a szemétgyűjtést a város több pontján.

A nagyobb hulladék hegyeket is a Győr - Szol gyűjtötte össze és szállította el még a múlt pénteken és kedden. Itt a Bercsényi ligetben régóta gondot okoz az illegális szemét, havonta 10 - 15 köbméternyi gyűlik össze a zöld területen. A társaság pedig súlyos százezreket költ arra, hogy mások szabálytalanul lerakott hulladékát összeszedje. A környéken élők elmondása szerint a Szigetben letelepedett román kolóniák és a vidékről Győrbe ingázók hordják ide a szemetüket. Őket pedig nehéz tetten érni és aztán megbüntetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.