Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2014. Június 04. 06:00, szerda | Belföld

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Kötelezi az alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást... mit jelent? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész !

Szeretném, ha leírnák nekem az alábbi két sor magyarázatát a másodfokú jogerős ítélet:
"Kötelezi alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást.
Mellőzi az erre vonatkozó rendelkezések köréből alperes arra való kötelezését, hogy biztosítsa mindkét formában történő kapcsolattartás tényleges megvalósulását."
Várom S.O.S. segítségüket ügyemben.

Köszönettel és tisztelettel.

2014. 05. 18.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A bíróság a telefonhívásokra és elektronikus levelekre való válasz lehetőségének biztosítására kötelezte, arra azonban nem, hogy a gyerekek keressék, vagy fogadják az édesapa hívását, megválaszolják a levelét.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 18:34, hétfő | Belföld

Viharos széllel és kiadós csapadékkal érkezik a hidegfront

Markáns hidegfront érkezik viharos széllel, kiadós csapadékkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében. Viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak.

2021. Április 12. 18:00, hétfő | Belföld

Áder: a klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek

A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában

2021. Április 12. 17:09, hétfő | Belföld

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt.,

2021. Április 12. 15:07, hétfő | Belföld

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).