Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2020. Augusztus 31. 18:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Vádat emeltek tizennégy ember ellen, aki Romániából csempészett embereket Magyarországon keresztül - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy negyvenhat éves jordániai és egy negyvennyolc éves szlovák állampolgár - akik évek óta Magyarországon éltek - 2017 októberétől 2018 márciusáig egy olyan bűnszervezetet hozott létre és működtetett, amely pénzért az európai unión kívülről érkezőknek segített jogellenesen Romániából Magyarországra, majd Nyugat-Európába jutni.

A két férfi menetrendszerinti buszjárattal fuvarozó sofőröket, illetve olyan további embereket szervezett be, akiknek a feladata a főként iraki és iráni állampolgárok elrejtése, elszállásolása volt a továbbszállítás időpontjáig. A közreműködők is több száz euróra tettek szert egy-egy szállítás során.

A Fővárosi Főügyészség a tizennégy személy ellen bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének különböző minősített esetei miatt emelt vádat, és letöltendő fegyházbüntetést, több vádlott esetében kiutasítást, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést is indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 18:16, szombat | Belföld

Barlangot találtak a fővárosban

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton - közölte a kerület polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.