Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2013. Augusztus 01. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

A magyar és a nigériai embercsempész személygépkocsival akarta Ausztriába vinni külföldi utasait. A mosonmagyaróvári határrendészek tartóztatták fel a gépkocsi karavánt az M1 autópályán, Hegyeshalomnál.

A mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 km szelvényében állították meg a magyar honosságú személygépkocsit 2013. július 31-én a reggeli órákban.

A járművet egy 53 éves budapesti férfi vezette, utasai külföldi állampolgárok voltak. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a négy férfi – 2 algériai, 1 szír, 1 marokkói – a debreceni befogadó állomás lakója és érvényes úti okmányok nélkül akartak Ausztriába jutni.
Ugyancsak vízum nélkül akart négy külföldit Nyugat-Európába juttatni az a nigériai állampolgár, akit az M1 autópályán, Hegyeshalomnál ellenőriztek a járőrök.

A nyolc külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást, míg B. Zoltán és S. Charles ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 21:20, szombat | Helyi

Kapuváron is gyűjtik a sütőolajat!

Kapuváron az alábbi gyűjtőhelyeken lehet elhelyezni a használt sütőolajat:

2022. Január 22. 21:18, szombat | Helyi

Ezer darab napelemmel bővül a likócsi napelempark

Sikeresen pályázott Győr a likócsi napelempark bővítésére. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 1000 darab napelemparkkal és 4 inverterrel a napelempark, 144 millió forintos támogatásból.

2022. Január 22. 21:12, szombat | Helyi

Nagyobb esély a kóbor kutyáknak

Január 1-től életbe lépett Magyarországon a kóborkutyákkal kapcsolatos rendelet, amely szerint szigorodtak az állatok befogásával és elhelyezésével, valamint ellátásával kapcsolatos szabályok.

2022. Január 21. 11:49, péntek | Helyi

Mutatjuk mi történik a kidobott karácsonyfákkal

A kidobott karácsonyfáknak már a háromnegyede megérkezett a gyűjtőpontokra Győrben.