Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Július 21. 14:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Emberi szennyezés miatt fordulhat elő rendkívüli állapot a Dunán és a Rábán

Emberi szennyezés miatt fordulhat elő rendkívüli állapot a Dunán és a Rábán

Jónak mondható Magyarország folyóinak vízminősége, így a kijelölt helyen lehet fürödni a Duna, Mosoni-Duna és a Rába vizében is - közölte az szak-Dunántúli Kör

Horváth Lajos közölte, hogy a Duna, a Mosoni-Duna és a Rába vizében is lehet fürödni kijelölt területeken. Az Balatoni nyár Kevesebb szabálytalansággal találkoztak eddig a balatoni ellenőrzések során a fogyasztóvédők, mint tavaly - mondta Halas Ernőné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-Dunántúli Felügyelőségének igazgatója. Hozzátette: főleg a kimért élelmiszereknél, halaknál, egyéb húsételeknél találtak szabálytalanságot.engedélyezés az NTSZ hatáskörébe tartozik, a szervezet munkatársai ellenőrzik a víz minőségét - tette hozzá.

A vízminőség azonban bármelyik pillanatban változhat - emelte ki az igazgató-helyettes, aki példaként említette, hogy idén egy határmenti osztrák szennyvíztelep meghibásodott, és ez a Lajtán rendkívüli minőségromlást okozott, ami halpusztulással és ökológiai károsodással is járhat.

Horváth Lajos szólt arról is, hogy az időjárás is befolyásolhatja a vízminőséget, például az utóbbi időszakban tapasztalt rendkívüli meleg és csapadék komoly negatív hatással volt a folyókra.
Kiválónak mondható a Balaton vízminősége is - mondta el az InfoRádiónak Tóth Sándor, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.