Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2017. Július 07. 15:44, péntek | Belföld
Forrás: mti

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség harminc ember ellen.

Az ügyészség szerint külföldre juttattak prostituáltakat, majd a hasznot Magyarországra küldték - közölte a vádhatóság szóvivője az ügyészség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szanka Ferenc elmondta: a vádirat szerint egy szegedi család feje 2011-től 2016 márciusáig előbb Ausztriában, majd Franciaországban, Strasbourgban bűnszervezetet épített ki és irányított prostituáltak kizsákmányolására. A bűnszervezet tagjai közül volt, aki a prostituáltak beszervezésében, tevékenységük irányításában és felügyeletében, bevételeik ellenőrzésében, összegyűjtésében, a tagok és a prostituáltak szállításában, valamint a bevételek Magyarországra juttatásában vett részt.

Az ügyben az Eurojust koordinálásával a francia és magyar bűnügyi hatóságok közös nyomozócsoportot hoztak létre. A bűnszervezetet vezetőivel szemben Franciaországban folyt eljárás, a hozzájuk kapcsolódó és a bűnszervezet tevékenységéből származó hasznot Magyarországon elköltőkkel szemben a magyar hatóságok jártak el - közölte Szanka Ferenc.

A főügyészség harminc embert állít bíróság elé. A vádirat szerint hamis ingatlanvásárlásokkal, azokhoz kapcsolódó pénzügyi tranzakciókkal, gépkocsi-vásárlásokkal, készpénzküldő pénzügyi szolgáltatók igénybevételével azt a látszatot keltették, hogy a bűnszervezetből származó vagyon legális eredetű, valamint így jutottak hozzá közvetlenül a prostitúciós tevékenységből származó pénzhez.

A szegedi lakhelyű és a bűnszervezetet irányító család egyes tagjainak és a hozzájuk kapcsolódó személyeknek a vagyongyarapodása, ingatlan- és gépkocsik vásárlásaik részben a bűnszervezet tevékenységéből származnak - írta a vádhatóság. Ebben az ügyészség szerint többek között okiratszerkesztő ügyvéd, használtautó-kereskedő, valamint pénzváltási tevékenységet illegálisan végző ember is segített nekik.

A vádirat érint olyan vádlottakat is, akik szintén külföldön, így Ausztriában és Franciaországban futtattak prostituáltakat vagy kényszerítettek erre erőszakkal lányokat. Esetükben a francia hatóságok nem kérték a büntetőeljárás átadását, ezért a közös nyomozócsoport által feltárt bizonyítékok alapján Magyarországon ítélkeznek velük szemben - ismertette a szóvivő.

A vádlottak egyike előzetes letartóztatásban van, többen lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak. Az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 16:10, szerda | Belföld

Egészségre káros terméket hívott vissza az egyik áruházlánc

Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.

2020. Február 19. 15:00, szerda | Belföld

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgáltak, sok szegett szabályt

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság múlt heti akciójában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

2020. Február 19. 14:03, szerda | Belföld

Ájulásig fojtogatta, majd megverte és megalázta élettársát egy férfi

Ájulásig fojtogatta, bántalmazta és megalázta volt élettársát egy férfi, akit a rendőrség emiatt aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít, az ügyészség pedig indítványozta letartóztatását

2020. Február 19. 13:02, szerda | Belföld

Változott munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás

A gazdasági válság óta sokat változott a munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás: akkor a munkavállalók a munkaerő-kölcsönzést szükséges rossznak látták, ez mára megváltozott, kifejezetten kedveltebbé vált a terület