Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2017. Július 07. 15:44, péntek | Belföld
Forrás: mti

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség harminc ember ellen.

Az ügyészség szerint külföldre juttattak prostituáltakat, majd a hasznot Magyarországra küldték - közölte a vádhatóság szóvivője az ügyészség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szanka Ferenc elmondta: a vádirat szerint egy szegedi család feje 2011-től 2016 márciusáig előbb Ausztriában, majd Franciaországban, Strasbourgban bűnszervezetet épített ki és irányított prostituáltak kizsákmányolására. A bűnszervezet tagjai közül volt, aki a prostituáltak beszervezésében, tevékenységük irányításában és felügyeletében, bevételeik ellenőrzésében, összegyűjtésében, a tagok és a prostituáltak szállításában, valamint a bevételek Magyarországra juttatásában vett részt.

Az ügyben az Eurojust koordinálásával a francia és magyar bűnügyi hatóságok közös nyomozócsoportot hoztak létre. A bűnszervezetet vezetőivel szemben Franciaországban folyt eljárás, a hozzájuk kapcsolódó és a bűnszervezet tevékenységéből származó hasznot Magyarországon elköltőkkel szemben a magyar hatóságok jártak el - közölte Szanka Ferenc.

A főügyészség harminc embert állít bíróság elé. A vádirat szerint hamis ingatlanvásárlásokkal, azokhoz kapcsolódó pénzügyi tranzakciókkal, gépkocsi-vásárlásokkal, készpénzküldő pénzügyi szolgáltatók igénybevételével azt a látszatot keltették, hogy a bűnszervezetből származó vagyon legális eredetű, valamint így jutottak hozzá közvetlenül a prostitúciós tevékenységből származó pénzhez.

A szegedi lakhelyű és a bűnszervezetet irányító család egyes tagjainak és a hozzájuk kapcsolódó személyeknek a vagyongyarapodása, ingatlan- és gépkocsik vásárlásaik részben a bűnszervezet tevékenységéből származnak - írta a vádhatóság. Ebben az ügyészség szerint többek között okiratszerkesztő ügyvéd, használtautó-kereskedő, valamint pénzváltási tevékenységet illegálisan végző ember is segített nekik.

A vádirat érint olyan vádlottakat is, akik szintén külföldön, így Ausztriában és Franciaországban futtattak prostituáltakat vagy kényszerítettek erre erőszakkal lányokat. Esetükben a francia hatóságok nem kérték a büntetőeljárás átadását, ezért a közös nyomozócsoport által feltárt bizonyítékok alapján Magyarországon ítélkeznek velük szemben - ismertette a szóvivő.

A vádlottak egyike előzetes letartóztatásban van, többen lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak. Az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 17:54, kedd | Belföld

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Szeptember 29. 17:00, kedd | Belföld

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar kutatók munkájáról jelent meg cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.