Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2018. December 05. 18:20, szerda | Belföld

Emberölő, 50 éves krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken

Emberölő, 50 éves krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteken befogtak egy krokodilt, mivel az feltehetően végzett egy helyi halásszal. Az 50 éves, 500 kilós hüllőt egy krokodilfarmra vitték.

Egy 4,75 méteres bordás krokodilt fogtak be a hétvégén a Fülöp-szigeteki hatóságok, akik szerint az állat végezhetett az egyik helyi halásszal.

A rendőrség, a parti őrség és a környezetügyi szakemberek azután indultak a krokodil felkutatására, hogy egy 33 éves halász megcsonkított holtteste került elő a Palawan tartománybeli Balabacban. Az áldozatnak a jobb karja és a bal lába hiányzott, ami alapján arra következtettek, hogy krokodil végezhetett vele.

Az 500 kilós, körülbelül 50 éves hüllőt szombaton fogták be Balabac egyik folyójánál, és hétfőn átadták egy Puerto Princesában működő krokodilfarmnak. A hatóságok át akarják mosni a hüllő gyomrát, hogy kiderítsék, valóban ez a példány végzett-e a halásszal.

2011-ben fogták be a 6,17 méter hosszú és több mint egy tonnás Lolongot, a bordás krokodilt a Fülöp-szigeteki Agusan del Sur tartományban. 2013-as haláláig Lolong volt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja. Az őt foglyul ejtő vadászcsoport vezetőjéről elnevezett hüllőt kipreparálták és jelenleg a Fülöp-szigeteki Természettudományi Múzeumban látható.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Jay Directo

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 19:31, péntek | Belföld

Fiatal lányt ütött el egy autó a 10-es úton

Baleset történt péntek délután Neszmélyen a Fő úton.

2019. December 13. 14:09, péntek | Belföld

Jó pár szabálytalanságot találtak karácsonyi vásárokon

Kisebb szabálytalanságok mellett néhány esetben szankcióval járó súlyos higiéniai, jelölési és dokumentációs hiányosságok is előfordultak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében,

2019. December 13. 11:30, péntek | Belföld

Tömérdek problémát talált a Nébih a karácsonyi vásárokon

Szaloncukrot és csokimikulást kellett megsemmisíteni súlyos szabálysértések miatt egy Békés megyei piacon, Somogy megyében pedig az egyik kitelepült vendéglátónál súlyos higiéniai problémákat találtak.

2019. December 13. 10:55, péntek | Belföld

Már majdnem 40 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányon

Megközelíti a 40 millió forintot a Jónak lenni jó!, a közmédia jótékonysági kampányában összegyűjtött összeg, aminek idei kedvezményezettje a már 30 éve koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítvány