Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2018. December 05. 18:20, szerda | Belföld

Emberölő, 50 éves krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken

Emberölő, 50 éves krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteken befogtak egy krokodilt, mivel az feltehetően végzett egy helyi halásszal. Az 50 éves, 500 kilós hüllőt egy krokodilfarmra vitték.

Egy 4,75 méteres bordás krokodilt fogtak be a hétvégén a Fülöp-szigeteki hatóságok, akik szerint az állat végezhetett az egyik helyi halásszal.

A rendőrség, a parti őrség és a környezetügyi szakemberek azután indultak a krokodil felkutatására, hogy egy 33 éves halász megcsonkított holtteste került elő a Palawan tartománybeli Balabacban. Az áldozatnak a jobb karja és a bal lába hiányzott, ami alapján arra következtettek, hogy krokodil végezhetett vele.

Az 500 kilós, körülbelül 50 éves hüllőt szombaton fogták be Balabac egyik folyójánál, és hétfőn átadták egy Puerto Princesában működő krokodilfarmnak. A hatóságok át akarják mosni a hüllő gyomrát, hogy kiderítsék, valóban ez a példány végzett-e a halásszal.

2011-ben fogták be a 6,17 méter hosszú és több mint egy tonnás Lolongot, a bordás krokodilt a Fülöp-szigeteki Agusan del Sur tartományban. 2013-as haláláig Lolong volt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja. Az őt foglyul ejtő vadászcsoport vezetőjéről elnevezett hüllőt kipreparálták és jelenleg a Fülöp-szigeteki Természettudományi Múzeumban látható.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Jay Directo

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 13:06, péntek | Belföld

Nem zárható ki a szigorítás a koronavírus miatt

Nem zárható ki a koronavírus-fertőzés miatt egyes szabályok szigorítása - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 csatornán csütörtök este.

2020. Július 10. 12:04, péntek | Belföld

Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége

Megszűnt pénteken a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába beutazók karanténkötelezettsége.

2020. Július 10. 10:02, péntek | Belföld

Heroint csempésző férfi ellen indult eljárás Szegeden

Eljárás indult egy szerb férfi ellen, aki 21 kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni, az ügyészség indítványozta a letartóztatását

2020. Július 10. 10:00, péntek | Belföld

Meghalt két koronavírusos beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.