Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 16. 09:19, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Emelkedtek Győr adóbevételei

Emelkedtek Győr adóbevételei

Az iparűzési adó kulcsának csökkentése ellenére is közel négy százalékkal emelkedtek Győr első fél éves adóbevételei - közölte Fekete Dávid (Fidesz), a kisalföldi megyeszékhely alpolgármestere.

Az MTI-nek elmondta: míg a tavalyi év első hat hónapjában 8,82 milliárd, az idén januártól június végéig 9,16 milliárd forintnyi adó érkezett be. Ezen belül az iparűzési adó összege 7,29 milliárd forintról 7,42 milliárdra emelkedett, noha az adó mértékét a múlt ősszel a korábbi 2 százalékról 1,8 százalékra mérsékelték a nettó árbevétel arányában - jegyezte meg.

A városháza által az MTI-nek megküldött adatsor szerint az építményadóból befolyt összeg 1,26 milliárdról 1,47 milliárdra emelkedett, az idegenforgalmi adóból származó bevétel pedig 41,8 millió forintról 38 millióra csökkent. Gépjárműadóra az előző év hasonló időszaki 220 millió után az idén 222 millió forintnyit fizettek be. A talajterhelési díj összege 4,8 millióról 3,3 millióra csökkent.

Az alpolgármester az MTI-nek hangsúlyozta: azért csökkentették az iparűzési adót, hogy a gazdaság minél jobban pöröghessen, több munkahely jöhessen létre a városban. Az adatokból úgy látszik, hogy a lépéssel mind a kis- és közép-, mind a nagyobb vállalkozásokat segíteni tudták - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.