Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 11. 14:41, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Emlékpark nyílt Révfaluban

Emlékpark nyílt Révfaluban

Az Erzsébet királyné emlékoszlopát is bemutató parkot 2014. június 11-én adták át Révfaluban.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte annak az új emlékparknak a kialakítását, amely a korábban elhanyagolt Rónay Jácint úti területen, az Ady Endre utca és a Dózsa Rakpart közti részen jött létre. Az alpolgármester az átadó alkalmából elmondta, az emlékpark érdekessége az az emlékoszlop, amely Erzsébet királynénak állít emléket, és amely korábban a mai Ady Endre utcában, a plébánia melletti telken belül állt. Az emlékoszlop jelentőségére révfalui polgárok hívták fel az alpolgármester figyelmét, hiszen azt Révfalu az Erzsébet királyné ellen elkövetett merényletet követő évben, 1899-ben állította, amikor az még önálló község volt.

Az új közpark kialakításával a történelmi jelentőségű emlékoszlop központi helyre került, így bárki számára elérhető, megtekinthető. Ezzel együtt egy régóta rossz állapotú terület is megújult, és új funkciót kapott, így a Révfalu belváros felőli kapuja is esztétikussá vált, ahol emlékezésre, pihenésre, beszélgetésekre is lehetőség nyílik. A sétánnyal, új növényekkel, padokkal kialakított tér több helyi cég, köztük a Pannonvíz Zrt., a Vill-Korr Hungária Kft., a Győrszol Zrt., a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete és az Alfa Girod Kft munkáját dicséri.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.