Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Augusztus 02. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat.

Közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkárság augusztus végén dönt a felsőoktatási intézmények átalakításáról, figyelembe véve az érintett intézmények javaslatait.

Augusztus végén döntenek az intézményi átalakítások időpontjáról is - írják.

Hangsúlyozzák: azok a hallgatók, akiket az intézmények átalakítása érint - jelenlegi hallgatók, illetve a 2015/2016-os tanévben beiratkozók - változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat, szerezhetik meg diplomájukat, a jogelőd intézmény nevének feltüntetésével.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a hallgatók tanulmányait az átalakítás nem korlátozza, a változtatás célja a versenyképesebb tudás biztosítása, az oktatás minőségének növelése és a képzés színvonalának javítása.

A pótfelvételi előtt álló hallgatók döntését az átalakítási terveknek nem kell befolyásolniuk, tekintettel arra, hogy minden meghirdetett képzésen a tanulmányok befejezése az eredeti szakmai-tartalmi feltételekkel biztosított - olvasható a kommünikében.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország