Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. November 08. 07:50, péntek | Belföld

Ennyi hosszú hétvégével számolhatunk 2020-ban

Ennyi hosszú hétvégével számolhatunk 2020-ban

Az idei évhez képest némiképp javul majd a helyzet a három és négynapos hosszú hétvégék számát tekintve, ráadásul csak két olyan szombat lesz, amikor dolgozni kell majd.

A 2020-as év szokás szerint a január elsejie (szerdai) pihenőnappal indul, azonban mivel március 15. vasárnapra esik, ezért egészen április 10-ig, Nagypéntekig kell majd várni az első hosszú hétvégére, az viszont már egyből négynapos lesz.

Ezt követően viszonylag hamar, május elsején jön az újabb hosszú hétvége, ez három napos lesz, majd pedig a június elsején Pünkösd is három napos hétvégét hoz.

Augusztusban az Államalapítás ünnepe majd négynapos pihenésre ad alkalmat, de augusztus 29-én szombaton viszont ezt le kell dolgozni.

Október 23-a jövőre péntekre esik, ezért akkor is három napos hétvégével lehet tervezni, de utána egészen karácsonyig kell majd várni a következő hosszú hétvégére. A 2020-as karácsony négy napos lesz, az Új Év pedig három napos.

Jövőre összesen három-három négynapos és háromnapos hétvégénk lesz, emellett pedig kétszer kell majd bemenni szombaton is dolgozni.

A hatályos, a munkaszüneti napokról rendelkező PM rendelet alapján, a 2020. évi munkarend a következőképpen alakul:

Forrás: origo.hu

Kép: Illuszráció - runnersworld.hu; rsm.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 13:27, péntek | Belföld

Újabb kiemelt akciót tartanak az utakon

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2019. November 15. 10:20, péntek | Belföld

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a vonatok

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV az MTI-vel.

2019. November 15. 08:52, péntek | Belföld

Elítéltek egy kiskorút megerőszakoló férfit

A Tatabányai Törvényszék első fokon, nem jogerősen 13 év fegyházra ítélt csütörtökön egy férfit, aki Oroszlány külterületén bántalmazott és fogva tartott egy kiskorút, majd többször megerőszakolta

2019. November 15. 07:00, péntek | Belföld

Vizsgálják majd a kata gyakorlatát

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt,