Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

Ennyibe kerül a szemműtét

A konkrét árak mindenkinek fontosak, aki komolyan elgondolkodik a beavatkozáson, hiszen egy lézeres szemműtét nem a legolcsóbb dolgok közé tartozik. Ha az ár számodra is a legfontosabb tényező, amikor lézeres látásjavító klinikát választasz, akkor érdemes körülnézned egy ár összehasonlító oldalon. Magyarországon viszonylag sok helyen kínálják ezt a szemészeti beavatkozást, de ahogy a blogon is olvashatod, nem csak az ár a fontos. Ha szeretnél megválni az évek óta hordott szemüvegtől akkor azt javasoljuk, hogy egyéb tényezőket is vegyél figyelembe.

Ilyen például, hogy milyen orvosok dolgoznak az adott intézményben. Elérhető-e róluk bármilyen információ a weboldalon. Hiszen amikor a lézeres beavatkozás mellett döntünk az is fontos, hogy a vizsgálatokat és a műtétet végző orvos mennyire tapasztalt, jól képzett. Maga a műtét nem több, mint 10 perc, viszont az műszeres vizsgálatok és az orvossal töltött egyéb idő ennél sokkal hosszabb. Fontos, hogy jó szakemberhez kerüljünk. A Budai Szemészeti Központban például a szakemberek jelentős klinikai és magánszemészeti tapasztalattal rendelkeznek, összeadva több, mint 150.000 szemészeti műtétet hajtottak végre. Minden orvosról bőséges szakmai leírás található a lézerközpont weboldalán.

Szintén fontos, hogy mennyire jók a gépek, amiket használnak. Érdemes összehasonlítani, hogy melyik szemklinikán milyen eszközökkel, lézerekkel és technikákkal végzik a szemműtéteket. Jelenleg Budapesten csak a Budai Szemészeti Központban található meg az a Schwind Amaris 1050RS látásjavító lézer, ami a legbiztonságosabb ma a piacon, hiszen a lehető legpontosabban követi a szem mikromozgásait a műtét során.

Az is fontos, hogy hányféle műtét közül tudunk választani a klinikán, hogy a szemünk és a pénztárcánk számára is a legmegfelelőbb kezelést választhassuk. Az a jó, ha az intézményben megtalálható a legrégebbi, jól bevált kezelés (PRK) és a legmodernebb műtéti eljárások is (FEMTO, Zero-Touch/No-Touch). A PRK kezelés esetében a leghosszabb a gyógyulási idő, viszont ez a legolcsóbb eljárás. A Zero-Touch/No-Touch beavatkozás hasonló elven történik. Ez a módszer azonban érintésmentes és egy kíméletes lézer végzi a hámeltávolítást, így a gyógyulás is kevésbé kellemetlen. A leggyorsabb a gyógyulás a LASIK és a FEMTO kezelések után, itt akár már másnap munkába is állhatunk, vezethetünk.

Ha a fentieket mind összehasonlítottuk, akár a cikk elején említett blog, akár a klinikák weboldalain talált információk alapján, akkor még egy dolgot érdemes megnézni. Mégpedig azt, hogy mit takar az ár, milyen kedvezmények érhetőek el, milyen ajándékok tartoznak bele az árba. Van olyan lézerközpont, ami napszemüveget ad ajándékba, van amelyik utazási kedvezményt biztosít. Erről is érdemes tájékozódni a döntés előtt.

Azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a szem nagyon fontos érzékszervünk, alapos utánajárást követően érdemes kiválasztani a klinikát és a látásjavító kezelést. Ha követed ennek a cikknek a tanácsait, akkor viszont nem hibázhatsz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 09:12, vasárnap | Belföld

Friss koronavírus adatok: kevesebben haltak meg

Meghalt 77 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1241 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Január 17. 08:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Bár az oltások hatékonysága változó a koronavírus-fertőződés szempontjából, de abban mindegyik megegyezik, hogy megakadályozzák a betegség súlyossá válását

2021. Január 17. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Megszúrtak egy férfit egy budapesti villamosmegállóban

Megszúrtak egy férfit szombaton a Mester utcai villamosmegállóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu honlapon.

2021. Január 17. 07:00, vasárnap | Külföld

Két gyilkossággal gyanúsítják a szerdán elfogott salgótarjáni férfit

Két emberöléssel gyanúsítják azt a salgótarjáni hajléktalan férfit, akit szerdán fogtak el, az egyik bűncselekményt egy szintén hajléktalan nővel követte el.