Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

Ennyibe kerül a szemműtét

A konkrét árak mindenkinek fontosak, aki komolyan elgondolkodik a beavatkozáson, hiszen egy lézeres szemműtét nem a legolcsóbb dolgok közé tartozik. Ha az ár számodra is a legfontosabb tényező, amikor lézeres látásjavító klinikát választasz, akkor érdemes körülnézned egy ár összehasonlító oldalon. Magyarországon viszonylag sok helyen kínálják ezt a szemészeti beavatkozást, de ahogy a blogon is olvashatod, nem csak az ár a fontos. Ha szeretnél megválni az évek óta hordott szemüvegtől akkor azt javasoljuk, hogy egyéb tényezőket is vegyél figyelembe.

Ilyen például, hogy milyen orvosok dolgoznak az adott intézményben. Elérhető-e róluk bármilyen információ a weboldalon. Hiszen amikor a lézeres beavatkozás mellett döntünk az is fontos, hogy a vizsgálatokat és a műtétet végző orvos mennyire tapasztalt, jól képzett. Maga a műtét nem több, mint 10 perc, viszont az műszeres vizsgálatok és az orvossal töltött egyéb idő ennél sokkal hosszabb. Fontos, hogy jó szakemberhez kerüljünk. A Budai Szemészeti Központban például a szakemberek jelentős klinikai és magánszemészeti tapasztalattal rendelkeznek, összeadva több, mint 150.000 szemészeti műtétet hajtottak végre. Minden orvosról bőséges szakmai leírás található a lézerközpont weboldalán.

Szintén fontos, hogy mennyire jók a gépek, amiket használnak. Érdemes összehasonlítani, hogy melyik szemklinikán milyen eszközökkel, lézerekkel és technikákkal végzik a szemműtéteket. Jelenleg Budapesten csak a Budai Szemészeti Központban található meg az a Schwind Amaris 1050RS látásjavító lézer, ami a legbiztonságosabb ma a piacon, hiszen a lehető legpontosabban követi a szem mikromozgásait a műtét során.

Az is fontos, hogy hányféle műtét közül tudunk választani a klinikán, hogy a szemünk és a pénztárcánk számára is a legmegfelelőbb kezelést választhassuk. Az a jó, ha az intézményben megtalálható a legrégebbi, jól bevált kezelés (PRK) és a legmodernebb műtéti eljárások is (FEMTO, Zero-Touch/No-Touch). A PRK kezelés esetében a leghosszabb a gyógyulási idő, viszont ez a legolcsóbb eljárás. A Zero-Touch/No-Touch beavatkozás hasonló elven történik. Ez a módszer azonban érintésmentes és egy kíméletes lézer végzi a hámeltávolítást, így a gyógyulás is kevésbé kellemetlen. A leggyorsabb a gyógyulás a LASIK és a FEMTO kezelések után, itt akár már másnap munkába is állhatunk, vezethetünk.

Ha a fentieket mind összehasonlítottuk, akár a cikk elején említett blog, akár a klinikák weboldalain talált információk alapján, akkor még egy dolgot érdemes megnézni. Mégpedig azt, hogy mit takar az ár, milyen kedvezmények érhetőek el, milyen ajándékok tartoznak bele az árba. Van olyan lézerközpont, ami napszemüveget ad ajándékba, van amelyik utazási kedvezményt biztosít. Erről is érdemes tájékozódni a döntés előtt.

Azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a szem nagyon fontos érzékszervünk, alapos utánajárást követően érdemes kiválasztani a klinikát és a látásjavító kezelést. Ha követed ennek a cikknek a tanácsait, akkor viszont nem hibázhatsz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.