Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 02. 07:44, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Ennyit pénzt még nem loptak Magyarországon

Ennyit pénzt még nem loptak Magyarországon

Több mint egymilliárd forint...

Vagyis az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmány lehet annál a sofőrnél, aki a gyanú szerint szerda délután Budapesten ellopta az általa vezetett pénzszállító autót az abban lévő készpénzzel együtt – értesült az MTI Hírcentrum.

Az m1 a csütörtök esti Híradóban arról számolt be, hogy 1,2 milliárd forint lehetett abban a járműben, amelyet a rendőrök egy I. kerületi garázsban találtak meg üresen. A korábbi legnagyobb rablásnál 600 milliót vittek el.

A II. kerületi, Medve utcai CIB Bank előtt álló pénzszállító autó vezetője nem várta meg társát, aki bement a bankfiókba, hanem a napi bevétellel távozott. Az MTI Hírcentrum információi szerint a menekülő sofőr a Brinks nevű biztonsági cégnél dolgozott. A Híradó keresésére a cég ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A Híradónak Német Ferenc, a Személy- és Vagyonvédelmi Szakmai Kamara elnöke arról beszélt: ünnep előtt nagyon sok a munka, így elképzelhető, hogy bevonnak olyan járműveket is, amelyek nem felelnek meg minden előírásnak. Azt nem tudni, hogy ez az autó megfelelt-e a követelményeknek, ezt még vizsgálja a rendőrség – mondták a Híradóban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök reggel azt tudatta az MTI-vel, hogy az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből, ezért sikkasztás miatt országos elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzéséhez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival távozott a helyszínről.

Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel a Donáti utcába hajtott egy teremgarázsba, magához vette a pénzt, majd egy gépkocsival elhajtott. Mindezt az utca térfigyelő kamerái is rögzítették.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a sofőr a saját kocsijával vagy egy lopott autóval menekült-e el, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a járműben mennyi pénz lehetett, és melyik biztonsági cég alkalmazottja a gyanúsított. A BRFK szóvivője nem kívánta megerősíteni az MTI Hírcentrum korábbi információját sem, amely szerint a jármű egyik ülésén egy fegyvert találtak volna, és arra a kérdésre sem válaszolt, hogy a gyanúsítottnál lehet-e fegyver.

Horváth Katalin Fanni kérte, hogy aki a gyanúsítottról bármilyen felvilágosítást tud adni, tegyen bejelentést a rendőrségen.

Címkék: bank, pénz, rablás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.