Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 19. 06:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Épp a gázórát bütykölték, amikor rajtuk ütöttek

Épp a gázórát bütykölték, amikor rajtuk ütöttek

Gáz- és villanyóra manipulálására szakosodott bandát fogtak el Heves megyében. Eddig több mint húsz gázórát és hat villanyórát bütyköltek meg Észak-Magyarországon, de ez a szám napról napra nő, ezért nem lehet tudni, pontosan mekko

Egy Eger környéki hotelben éppen a gázórát bütykölték, amikor rajtaütöttek a társaságon. A szállodán kívül több mint húsz esetben nyúltak gáz- vagy villanyórákhoz. Ketten az órákat szerelték, ketten a megrendelőket hajtották fel. Szájról szájra járt, hogy őket kell megkeresni, és ők is megkerestek lakossági fogyasztókat, és a szállodaiparban, vendéglátóiparban is voltak megrendelőik - mondta el Sasi Csaba, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek.

A szerelők az órák szerkezetébe nyúltak bele, egyelőre nem tudni, mennyit kértek a beavatkozásért. Egy helyszínre többször visszamentek, és a megrendelő által kért óraállást beállították. Azt, hogy mekkora kárt okoztak, egyelőre nem tudni. Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. sajtószóvivője szerint dominóelvszerűen rengeteg eset fog felderülni a nyomozás során. A szóvivő a Független Hírügynökségnek azt mondta: évente négymilliárd forint kár jelentenek az ilyen és ehhez hasonló esetek a szolgáltatónak.

A rendőrség szerint a társaságnak akár az egész országban lehettek megrendelői. A nyomozás miatt a gázszolgáltató a közeljövőben többet ellenőriz majd.

Azok a háztulajdonosok, akiknél az órákhoz hozzányúltak, eddig ügyészségi megrovással megúszták - ha együttműködtek a rendőrséggel. A szolgáltató azonban akár félmillió forint kötbért is kiszabhat rájuk.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után