Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 31. 00:25, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Erdei Zsolt elvesztette veretlenségét

Erdei Zsolt elvesztette veretlenségét

Erdei Zsolt korábbi és profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna szombati elődöntőjében.

A magyar öklözőnek - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Az már az első menetben kiderült, hogy a 38 éves Erdei - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - sokkal képzettebb és gyorsabb a nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelénél. Ezeket az erényeit jól érvényesítette Madár és kezében tartotta a találkozót.

Az összecsapás felénél egyértelműen látszott Erdei fölénye, igaz, nem sok látványos ütést láthatott a közönség, soraiban Albert monacói herceggel. A 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert Gracsov a legtöbb esetben csak a levegőt találta el.

Úgy tűnt, Gracsov a hetedik menet körül már érezte, hogy ezt a mérkőzést pontozással nem nyerheti meg, így megpróbált többet támadni, de ezeket a próbálkozásokat Erdei rutinosan elhárította. A közönség hangjaiból ítélve, valamint a látottak alapján nem lehetett kérdés Erdei győzelme, ennek ellenére a bírók - nagy megdöbbenésre - megosztott pontozással Gracsovot hozták ki győztesnek.
Erdei a végeredmény kihirdetése előtt Albert monacói hercegnek ajándékozta kesztyűjét, az esemény díszvendége is nemtetszésének adott hangot hallva az eredményt.

A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két meccs győztese július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

A gálán Erdeit megelőzően is szorítóba lépett egy magyar öklöző a veretlen Lődi Tamás személyében, aki egy tízmenetesre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett kongói Ilunga Makabutól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g