Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 03. 15:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Érdemes már most szállást foglalni a nyárra

Érdemes már most szállást foglalni a nyárra

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma, ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken

- közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az adatok arra utalnak, hogy a tavalyinál is erősebb lesz a nyári belföldi turisztikai szezon, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal.

A nyár alapvetően a belföldi turizmusról szól majd. Érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat - tették hozzá.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatok azt mutatják, folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, míg a legnagyobb volumenű emelkedés a szállodáknál látható.

A nyári hónapokra lefoglalt vendégéjszakák száma már eléri a 4,5 milliót, a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33 százalék), ezt követi a Mátra-Bükk (8 százalék) és Debrecen és térsége (7 százalék).

A foglalások alapján a legkeresettebb helyek a Balaton mellett: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros és Cserszegtomaj. A Mátra-Bükk térségében: Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók és Noszvaj. Debrecen és környéke: Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő és Abádszalók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.