Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Február 28. 17:40, kedd | Helyi sport
Forrás: Revita TV

Ergo-sikerek

Ergo-sikerek

Evezéssel folytatjuk, hiszen több szempontból is jól sikerült a győri rendezésű evezős ergométeres országos bajnokság.

Egyrészt a sportolóknak és a sportvezetőknek is tetszett a viadal, másrészt a hazai versenyzők igencsak kitettek magukért, mert a két győri egyesület sportolói összesen 18 dobogós helyezést szállítottak a 17 versenyszámban.

31 evezős egyesület majd ötszáz sportolója húzta a hétvégén az ergométert, a sportág téli felkészülési eszközét. Az ergo OB tulajdonképpen az első igazán komoly megmérettetésük az evezősöknek minden évben, így nem akármekkora szó, hogy egy ilyen kaliberű viadalt sikerült Győrbe hozni. Óriási felelősséggel jár a rendezés - fogalmazott a sportág nemrég megválasztott elnöke, aki hozzátette elégedettek a győriek munkájával.

A 31 egyesület és klub 18 versenyszámban mérte össze tudását a serdülőktől, az egyetemi versenyeken át, egészen a masters-ekig. Győri szempontból szintén elismerésre méltó, hogy a két hazai egyesület, az Arrabona Evezős Klub és a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub sportolói is kitettek magukért. Előbbiek az adaptív versenyszámokban jeleskedtek, ott összesen hat dobogós helyezést zsebeltek be, utóbbiak pedig összesen 15 érmet szereztek. Köztük két aranyar, Papp Evelin a női serdülők, Dohovics Virág pedig az egyetemisták mezőnyében bizonyult a legjobbnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.