Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben egy fáklyadiagrammal szemléltetve bemutatták, hogy a most éjszaka átvonuló hidegfrontot követően vasárnapra néhány fokot visszaesik átmenetileg a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalban 11 és 20 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire 22-27 fokig melegszik a levegő, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz.

Ezt követően azonban tartós és jelentős melegedésre kell számítani - emelték ki.

Azt írták: a jövő héten napos, az ország döntő részén csapadékmentes idő valószínű, és szerdán már általában 30, míg a hétvégén 35 fok közelében alakul a hőmérséklet országszerte. Azt is megjegyezték, hogy a 35 fok közeli értékek miatt az is előfordulhat, hogy akár a napi melegrekordok megdőljenek, amelyek június 20-a (jövő vasárnap) körül 37 fok környékén alakulnak.

Címkék: hőhullám, hőség, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.