Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Június 29. 07:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Erőlködés nélkül a nyolc között Hollandia

Erőlködés nélkül a nyolc között Hollandia

Az Olaszország elleni bravúros továbbjutás után Szlovákia a legjobb 16 között Hollandiával találkozott, s bár bátran futballozott, 2-1-es vereséget szenvedett. Az Oranje most sem erőltette meg magát, s Robben remek egyéni megmozdulásával

 

Az előzetesen várható kezdőcsapatokhoz képest Vladimír Weiss változtatott többet, hiszen a bal oldali védő pozícióban az olaszok ellen jól játszó Zabavníkot Cech kárára bennhagyta a kezdőben, míg az eltiltott Strbát Kucka pótolta, elől pedig megint Jendrísek volt Vittek csatártársa, nem pedig Sesták. Van Marwijk gondolatait sem sikerült kitalálni, hiszen az eddig remeklő Van der Vaart helyére Robben lépett, pontosabban nem az ő helyére, hanem a jobb oldali középpályás posztjára, így az eddig itt szerepelt Kuytnek kellett átmennie a bal szélre.

 

Meglepő volt a szlovákok támadó szellemű felállása s még inkább az, hogy ezt a találkozó elején érvényesíteni tudták. Mindenki azt várta ugyanis, hogy a hollandok lépnek majd fel gólra törőbben, a szlovákok pedig a biztos védekezésre berendezkedve kontrákra építenek. Nos épp ennek az ellenkezőjét láthattuk az első negyedórában. Északi szomszédunk bátran támadott, ezt Jendrisek és Hamsík távoli lövései is jelezték. Ez egészen addig tartott, amíg Robben egy már-már szokásosnak mondható cselsorozat végén be nem vette Mucha kapuját a 18. percben: a Bayern támadója a jobb oldalról befelé cselezett, majd ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

 

Vezető góljuk megszerzése után a hollandok kissé ráültek az eredményre, a szlovákok pedig hiába próbálták meg ugyanazt a támadójátékot játszani, mint a mérkőzés elején, ezt már nem tudták megvalósítani. Ismét remekül zárt a Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst összetételű négyes, így a szlovákoknak esélyük sem volt eljutni Stekelenburg kapujáig. Weiss ugyan megpróbálta „hintába ültetni" Van der Wielt, de néhány ügyes próbálkozásnál tovább nem jutott. Maradtak tehát az átlövések, de azok gyatrán célt tévesztettek.

 

A második félidő elején a hollandok tűntek aktívabbnak, alaposan megtornásztatták Muchát. Előbb Robben másolta a gól előtti cseleit, de a szlovák hálóőr most bravúrral hárítani tudott, mint ahogy Van Persie közeli próbálkozását is kiváló reflexszel védte. A szlovákok szép lassan feléledtek, igyekeztek mindent kiadni magukból, s a 67. percben kétszer is próbára tették Stekelenburg képességeit. Először Stoch lövését tolta ki a léc alól a holland kapus, majd Vittek ziccerébe vetődött bele jól.

 

Ám a hajrára kezdtek fáradni a Weiss-tanítványok, akik még Kuyt lövését megúszták, de egy védelmi hibájukat kihasználva Hollandia növelni tudta előnyét. A 84. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kuyt vitte el a labdát a kapujából feleslegesen kimozduló Mucha mellett, majd középre adott, és Sneijder az üres kapu közepébe passzolt (2-0).

 

A ráadásban aztán szépített Szlovákia: Jakubkót rántotta le Stekelenburg a büntetőterületen belül, Undiano játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. Az ítélet-végrehajtó Vittek volt, aki a kapu jobb oldalába gurított (2-1). Hollandia ezen a mérkőzésen nem mutatott sokat, éppen annyit, amennyi elég volt a legjobb nyolc közé kerüléshez. Szlovákia számára véget ért a világbajnokság.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.