Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Augusztus 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Erősödik a fogászati turizmus

Erősödik a fogászati turizmus

Bár jelenleg piacvezetők vagyunk Európában a fogászati turizmus terén, pozíciónk megtartása és erősítése, új területek megnyerése végett további lépesekre van szükség. Ennek érdekében már több nagyvárossal is megkezdődtek a tárgyalások – írja a Magyar Nemzet.

Immár több mint fél éve, januárban kezdte meg tényleges tevékenységét a tavaly áprilisban bejelentett Magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programot koordináló iroda ügyfélszolgálata. Programjuk fő célja az lenne, hogy segítségével a hazánkba érkező, nemzetközi fogászati turizmusból származó bevétel három év alatt megduplázódjon, öt év alatt pedig, a más orvosi szolgáltatásokon alapuló területek bekapcsolásával, a jelenlegi forgalom háromszorosára növekedjen. Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a társaság már több külföldi nagyvárossal is tárgyalásokba kezdett.

Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta a lapnak, hogy céljaik elérése teljesen reális, ugyanis ha a munkánknak köszönhetően az unió 507 millió lakosából a nagyjából 180 millióra becsült potenciális nyugat-európai fogászati páciens közül a jelenleginél évente 0,05 százalékkal többen választják Magyarországot mint fogászati szolgáltatót, akkor ez már önmagában 90 ezer fővel növelné a külföldi fogászati betegek számát hazánkban. És mivel jelenleg ez a szám éves szinten 60-70 ezer – ami már így is 65-70 milliárd forintnyi árbevétel –, már ez a növekedés is 50 százalékos bővülést jelentene. Ebből pedig az is következik, hogy három év alatt el tudják érni a kívánt növekedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere