Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2012. Április 05. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai vállalatok emelték a foglalkoztatottak számát, ami a munkaerőpiac erősödését jelentheti.

Az ADP jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 209 ezer fővel nőtt márciusban, amely kedvezőbb a Bloomberg által előrejelzett 206 ezer fős növekedésnél. A februári igazított eredmények szerint az év második hónapjában 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

A munkaerőpiac bővülésének gyorsulása a fizetések emelkedését eredményezheti, ami a fogyasztói kiadások szintjének stabilizálódását is magával hozhatja. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium pénteken tesz közzé átfogó foglalkoztatási adatokat: elemzések szerint a munkanélküliségi ráta 8,3 százalékos maradt, illetve 215 ezer új munkahely nyílt az üzleti szférában március során - írták a Quaestor elemzői.

A teljes foglalkoztatottsági számadatok, melyek magukba foglalják a közszférában dolgozókat is azt mutatják, hogy vélhetően 201 ezer fővel nőtt a teljes foglalkoztatottság márciusban. Ben Bernanke ígéretes jelzésként nyilatkozott a változásokról, de figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiac még mindig nem tért teljesen magához: „a helyzet még mindig messze van a normálistól, amire bizonyíték a hosszútávon munkanélküliek magas száma; illetve az, hogy a munkahelyek illetve ledolgozott órák számában még mindig nem értük el a válság előtti szintet” – figyelmeztetett a Fed elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 14:09, szombat | Külföld

Hétfőtől kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, április 19-én újraindul a tantermi oktatás

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel

2021. Április 10. 10:52, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd adag oltóanyag megrendelésére készül

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot a koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához

2021. Április 10. 08:58, szombat | Külföld

A halálos áldozatoké meghaladta a 2,91 milliót a világon

A világon 134 545 099 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 915 400 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint, 76 511 960-an meggyógyultak.

2021. Április 10. 07:00, szombat | Külföld

Brit denevérekben is felfedezték a koronavírust

A Covid-19 betegséget okozó vírussal rokon koronavírust találtak kis patkós denevérekben az Egyesült Királyságban, bizonyíték azonban nincs arra, hogy ez az új vírus embert fertőzött volna meg.