Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Június 20. 08:16, kedd | Helyi

Eseményekben és helyszínekben gazdag éjszakára készül a Rómer Múzeum

Eseményekben és helyszínekben gazdag éjszakára készül a Rómer Múzeum

Idén is idén is színes programok várják a látogatókat Múzeumok Éjszakáján a Rómer Múzeum különböző helyszínein.

Az előadások, koncertek, tárlatvezetések és interaktív játékok között minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót – áll a Múzeum sajtóközleményében. Nézzük, milyen programok is várnak ránk szombaton éjjel.

Az Apátúr-házban – a Cowboyok és indiánok című kiállításhoz kötődően – a Cowboyok udvara nyílik meg az érdeklődők előtt, akik countrytánc-bemutatón vehetnek részt, lehetőségük nyílik tánctanulásra is, és akár a műbikalovaglást is kipróbálhatják.

Az Esterházy-palotában megvalósuló irodalmi stand up a reformkorba repít vissza. Az élő képregény keretében a Rómer Múzeum munkatársai megszemélyesítik és megszólaltatják a Petőfi és kortársai Győrben elnevezésű kiállítás szereplőit. A Cowboyok és indiánok című tárlathoz kapcsolódóan pedig különféle játékok szórakoztatják a legfiatalabb vendégeket.

A Fruhmann-házban a Cserépkályha-kiállításhoz kötődő előadások, kézműves foglalkozások és játékok várják a kicsiket és a nagyokat.

A Kreszta-házban a 2022-ben megújult Kovács Margit Állandó Kiállítást tárlatvezetés mutatja be az érdeklődő közönségnek.

A Magyar Ispitába ellátogatók végvári vitéz bemutatót tekinthetnek meg muskétásokkal, ágyúdörrenéssel, illetve megismerhetik a 16. századi korhű viseleteket, fegyvereket és sátrakat.

A Püspöki Udvarbíróházban az Amulettől a szenes vízig – Sötét varázslatok kivédése és egyéb mágikus gyakorlatok emlékei a Kisalföldön című időszaki kiállítás nyílik meg a látogatók előtt, valamint különféle társasjátékok várják a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt.

A Vastuskós házban a Patkó Imre-gyűjtemény iránt érdeklődők előadásokat, beszélgetéseket hallgathatnak meg.

A Kőtárat különféle témájú tárlatvezetések keretében ismerheti meg a közönség, történelmi divatbemutató mutatja be a különböző történeti korok öltözködési szokásait, a török sarokban pedig a látogatók ízelítőt kaphatnak a török világ hangulatából, kulturális hagyományaiból. A családokat kincskereső és gyereksarok várja.

Az érdeklődők a Zsinagóga kettős kupoláját is megtekinthetik. A kiállítóhelyen Selényi Károly István tárlatát nyitják meg, Ország Lili gyűjteményét tárlatvezetés mutatja be. Az estét a RETROdzsem zenekar koncertje zárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.