Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Augusztus 06. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Eső után köpönyeg

Eső után köpönyeg

Pénteken már szinte nyoma sincs a csütörtöki özönvíz szerű esőzésnek az újvárosi Gyepszél utcában.

A Pannon-Víz munkatársai eltakarították a térdig érő, szennyvízzel keveredett csapadékot, és a problémát okozó átemelő szivattyúk helyett is újakat szereltek be a rendszerbe. A lakók azonban továbbra is aggódnak, hiszen elmondásuk szerint a következő nagy méretű esőzésnél is hasonló helyzetre számítanak.

Már csak néhány tócsa és a vizes falak jelzik a csütörtöki özönvíz szerű esőzést a Gyepszél utcában. Az akkor még 1 méteres magasságban éktelenkedő, szennyvízzel keveredett csapadékot a Pannon Víz vízsugarakkal és seprőgépekkel tüntette el, valamint a diszpécserszolgálat szerint fertőtlenítették is az érintett területeket. Az ott lakók ezzel szemben azt mondják, szerintük fertőtlenítés nem történt és a csatornából származó vizet is csak délután 5-re tüntették el a szakemberek.

Nagyobb kár csak egy családnál keletkezett, őket mentették ki a tűzoltók, a pár óra alatt úszómedencévé váló lakásból. Mindenük odalett, a bútoraik is teljesen eláztak, ezek nagy részét azonnal a szeméttelepre kell szállítani. A padló is felázott és a fürdőszobában is jól láthatók a csütörtöki áradat nyomai. Hogy mi lesz velük, még nem tudják, most új albérletet keresnek, az édesanya már a családsegítőnél is járt, de ott sem biztatták semmivel. Barátai közbenjárásával, pár napra az egyik győri kollégiumba költözhetnek fiával, átmenetileg ez is segítség a károsult családnak.

A Pannon Víz vizsgálja, hogy mi lehetett a probléma forrása. Valószínűleg az egyik környékbeli vállalkozás helytelen csatornahasználata miatt kerültek rongydarabok a rendszerbe. Most ezeket a cégeket ellenőrzik. A lakók pedig továbbra is tartanak az esőzéstől, hiszen mint mondják ez nem az első és vélhetően nem is az utolsó alkalom volt, hogy állt a víz az utcában.

Címkék: Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.