Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 13. 09:14, kedd | Belföld

Eső várható az ünnepnapon

Eső várható az ünnepnapon

Záporokra, zivatarokra van kilátás, helyenként még köd is várható március 15-én. A hőmérséklet nemigen változik, jellemzően 10-17 fokos maximumokra van kilátás.

Keddre egy hidegfront érkezik, ezért helyenként számítani kell futó záporok kialakulására, délnyugaton és a Tiszántúlon zivatarok is lehetnek, egyes zivatarokat pedig jég is kísérhet - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

A front hatására az északi tájakon megélénkül az északnyugati szél. Délutánra 13 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán is több felhő lehet az égen, de alapvetően napos időszakokra is számíthatunk az előrejelzések szerint. Csapadékra elsősorban a Dunántúlon és északkeleten van esély, ott kisebb eső, zápor jöhet, délnyugaton viszont egy-egy zivatar is kialakulhat. Hideg ekkor sem lesz, 9-15 fokot mérhetünk, alacsonyabb értékekre inkább csak északon, északnyugaton számíthatunk.

Március 15-én többfelé kell számítani esőra, záporra, az északkeleti tájak kivételével sokfelé erős szél is jöhet. Hajnalban helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 15 fok között alakulhat, északon lesz hűvösebb.

Péntektől csapadékosabb folytatás körvonalazódik, hétvégére pedig megint beüt a lehűlés.

Forrás: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.