Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 30. 15:05, csütörtök | Belföld

Este bulizás, nappal túra vár a Dunakanyarban

Este bulizás, nappal túra vár a Dunakanyarban

Szeptember 7-9. között első ízben rendezi meg a fenti szlogennel a Természetjáró Fesztivált a Magyar Természetjáró Szövetség.

A természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő rendezvénynek Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térsége ad otthont.
A közösségépítő rendezvényen gazdag programkínálat, vezetett túrák és koncertek várják a látogatókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják az érdeklődőket a fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyben. A résztvevők 3 nap alatt közel 100 túra közül választhatnak, lesznek tematikus túrák, teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetések, gyógynövénytúrák, nordic walking túrák, közösségi futás és plogging (szemétszedő kocogás) is. A programok között találunk még kéktúrás vetélkedőket, 3D barlangi vetítést, csillagászati bemutatót sportprogramokat (kalandpark, méta, jóga, teqball stb.), filmvetítést. A nappali aktív program kavalkád este koncertekkel folytatódik – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, augusztus 29-én.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója elmondta: az elmúlt 6-7 évben rengeteg infrastrukturális fejlesztés valósult meg a természetjárás szolgálatában, és jelenleg is 7 pályázat keretében több mint 500 helyen történik valamilyen beavatkozás, kilátók, pihenőhelyek, látogatóközpontok, építése, felújítása. Ám a szövetség feladatának tekinti a fejlesztéseken, karbantartáson túl az aktív turizmus és a természetjárás népszerűsítését is, ezt célozza többek között a Természetjáró Fesztivál is. A mostani egyszersmind egy kísérlet is, amely ha beválik, hagyományteremtőnek tekinthető, sőt jövőre a V4-ek nemzetközi természetjáró találkozóját szervezik majd meg hasonló formában.

A fesztiválon való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, a létszámlimites programokra regisztrálni kell. A napijegy 1000 Ft-ba, a háromnapos hétvégi bérlet 2000 Ft-ba kerül, amellyel az összes program látogatható. A látogatók karszalagot kapnak, amellyel a királyréti kisvasút kedvezménnyel, a Verőce-Zebegény vasútvonal ingyenesen vehető idénybe.

A rendezvény kiemelt támogatói a Magyar Turisztikai Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, arany fokozatú együttműködő partnerei a Szerencsejáték Zrt. és az Intersport.

További információ és jegyvásárlás: www.termeszetjarofesztival.hu

Forrás: turizmus.com

Képen: Zsiga Marcell, marketing és kommunikációs igazgató, Szerencsejáték Zrt., Rigler Szilvia, Tassy Márk, Kiss László, vezérigazgató, Ipoly Erdő Zrt. és Kézdy Pál, szakmai igazgatóhelyettes, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni