Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Július 31. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Észak-Korea: kényszermunkán a kapitány, megszégyenített játékosok

Észak-Korea: kényszermunkán a kapitány, megszégyenített játékosok

Az észak-koreai labdarúgó-válogatott edzőjét és játékosait nyilvánosan megalázták és felelősségre vonták, miután hazatértek a dél-afrikai világbajnokságról – erről a dél-koreai média számolt be.

A beszámolók szerint az észak-koreai szövetségi kapitányt, Kim Dzsong Hunt játékosaival együtt három nappal az országba való visszatérésük után nyilvánosan számoltatták el.

A labdarúgók hat órán keresztül a fővárosi kultúrpalota emelvényén álltak, és a nyilvánosság előtt hallgatták a sportminisztertől és a mintegy 400 kormányzati tisztviselőtől kapott ideológiai alapú kritikákat.

Kim Dzsong Hunt kizárták a munkáspártból, és egy építkezésen kell majd dolgoznia kényszermunkásként.

A dél-koreai média szerint Észak-Koreában nem ritka, hogy azokat a sportolókat, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, munkatáborokba küldik vagy börtönökbe zárják.

Mint ismeretes, Észak-Korea 1966 után jutott ki ismét labdarúgó-világbajnokságra. Brazíliától 2-1-re, Portugáliától 7-0-ra, Elefántcsontparttól pedig 3-0-ra kapott ki, és az utolsó helyen végzett a csoportjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.