Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 08. 06:52, kedd | Sport
Forrás: Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

Északír-magyar - Hosszabbításban mentettek pontot a hazaiak

Északír-magyar - Hosszabbításban mentettek pontot a hazaiak

A magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján.

Ezzel továbbra is a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában, de jelentősen csökkent az esélye, hogy előrelépjen a biztos részvételt jelentő első két hely valamelyikére.
Bernd Storck szövetségi kapitány második meccsén is egy pontot szerzett a csapata, a magyarok öt tétmérkőzés után kaptak ismét gólt, Észak-Írországban pedig először nem győztek.
A magyarok október 8-án Feröer-szigetek válogatottját fogadják, majd három nappal később Görögországban zárják a csoportküzdelmeket.

Eb-selejtező, F csoport, 8. forduló:
Észak-Írország - Magyarország 1-1 (0-0)
---------------------------------------
Belfast, Windsor Park, 10 000 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)
gólszerzők: Lafferty (93.), illetve Guzmics (74.)
piros lap: Baird (82.)
sárga lap: Lafferty (10.), McLaughlin (72.), Baird (82., 82.), illetve Guzmics (19.), Leandro (42.), Priskin (84.), Németh K. (88.)

Észak-Írország:
---------------
Michael McGovern - Chris Baird, Jonny Evans, Gareth McAuley, Conor McLaughlin - Corry Evans (Niall McGinn, 56.), Chris Brunt, Oliver Norwood (Josh Magennis, 75.), Steven Davis, Stuart Dallas (Shane Ferguson, 84.) - Kyle Lafferty

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Gera Zoltán, Elek Ákos (Nagy Ádám, 23.), Kalmár Zsolt, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián (Vanczák Vilmos, 89.), Szalai Ádám (Priskin Tamás, 68.)

II. félidő:
-----------
74. perc: Dzsudzsák szabadrúgásból ívelt középre, az északír kapus kezéből kicsúszott a labda, amelyet Guzmics továbbított a hálóba (0-1).
93. perc: a hazaiak jobb oldali szöglete után röviden sikerült felszabadítani, így McGinn lőhetett 18 méterről kapura: a jobb alsó sarokba tartó labdát Király csak kiütni tudta, a kipattanót pedig Lafferty értékesítette (1-1).

A hazaiak, akik azzal a tudattal léptek pályára, hogy győzelemmel kijutnak a kontinensviadalra, a várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a magyarok erejét teljességgel felemésztette a védekezés. Az északírek a szokott játékstílusuk bemutatva elsősorban szélről próbálkoztak a labda középre ívelésével, de a magyar védők állták a sarat, nem bizonytalankodtak, határozottan szabadítottak fel. Bernd Storck sem húzott váratlant, a biztos védekezésből kellett volna gyors megindulásokkal támadást vezetni, ezzel szemben sokszor percekig nem volt a labda a magyaroknál, mert az indítások nem voltak pontosak, vagy a hazai játékosok nyerték a fejpárbajokat. A félidő derekára megszűnt a szigetországiak meddő mezőnyfölénye, a magyar védők hátul próbálták járatni a labdát. A találkozó első félideje annyiban hasonlított a románok elleni meccshez, hogy a riválisnál volt többet a labda, ugyanakkor helyzet tulajdonképpen egyik fél előtt sem adódott.

A második félidőt jobban kezdték a magyarok, néhány szép akció futott végig a bal oldalon, de a beadások nem érkeztek pontosabban, mint a riválisnál, úgyhogy Királyhoz hasonlóan McGovernnek sem akadt komolyabb dolga. Ahogy múlt az idő, ha nagy kockázatot nem is vállalt a magyar csapat, de egyre bátrabban futballozott, ezt jelezte, hogy előbb Kalmár, majd Gera lőhetett ígéretes helyről, de mindketten célt tévesztettek. A magyar fölény aztán egy kapushibának köszönhetően góllá érett: Dzsudzsák szabadrúgásból ívelt középre, az északír kapus kezéből kicsúszott a labda, amelyet így Guzmics vágott a hálóba.

A hátralévő időben az északírek ugyan támadtak rendületlenül, de idegesen játszottak, így nem sok veszélyt jelentettek, ráadásul Chris Baird a szabálytalansága után még reklamált is, így "kiállíttatta magát". Amikor már úgy tűnt, hogy a magyar válogatott sorozatban hatodik tétmérkőzését is megússza kapott gól nélkül, akkor Király csak kiütni tudott egy lapos lövést, a kipattanóból pedig Lafferty közelről megszerezte csapat egyenlítő találatát.

"Az első félidőben nem azt játszottuk, amit elterveztünk, túlzottan idegesek voltak a játékosok. A szünetben taktikát váltottunk, ennek köszönhetően jobban futballoztunk, megvoltak a helyzeteink és ha szerencsével is, de vezetést szereztünk. Szörnyű volt a végén gólt kapni, most mindenki rendkívül szomorú az öltözőben" - mondta Bernd Storck, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelynek első félidejében mi irányítottuk a játékot, domináltunk, mégsem sikerült gólt szerezni. A másodikban nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mert tíz emberrel kellett küzdeni az egyenlítésért, de szerencsére sikerült megszerezni ezt a nagyon fontos gólt. Bár az ezt eredményező egy ponttal még nem jutottunk ki az Eb-re, de nagyon kedvező helyzetből várjuk a hátralévő két fordulót" - értékelt elégedetten és felszabadultan Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.