Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 06. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Európai Virágos Városok és Falvak Versenye - A virágos Győrt zsűrizték

Európai Virágos Városok és Falvak Versenye - A virágos Győrt zsűrizték

A Virágos Magyarországért versenybe több mint háromszáz hazai település nevezett. A zsűri a napokban tekintette meg és pontozta városunkat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye zsűritagjai a Városházán találkoztak, hogy megbeszéljék a szükséges teendőket, és összehangolják a három megye 37 nevezett településének értékelését. A szakembereket Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester fogadta, aki úgy fogalmazott, az önkormányzat kiemelt területként kezeli a városüzemeltetést, s a területen számos újítást is bevezettek az elmúlt időszakban, amelynek során nem csak a turisztikailag frekventált Belvárosra, hanem a többi városrészre is fokozottabban figyelnek.

A virágosítás terén látványos díszítések a virágoszlopok, a több városrészben kihelyezett virágpiramisok, de a Szent István úton létesített sávelválasztó kompozíció is. Győr bevezető útszakaszain újfajta üdvözlő táblákat helyeztek el, amelyek környezetében szintén esztétikus virágosítás történt. A köztisztaság területén is számos intézkedés valósult meg, a belvárosi sétálóövezet komplex takarítása épp a napokban fejeződött be, míg a zugszemetelők ellen bevezetett intézkedések is egyre hatékonyabbak.

Az alpolgármester kiemelte, a lakosság környezettudatosságára is nagy figyelmet fordítanak, a népszerű „Szép környezet jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt is annak érdekében bővítették ki, hogy minél több embert tudjanak bevonni környezetünk még rendezettebbé tételébe. „A városüzemeltetés terén átszerveztük a munkát, ma már minden városrésznek saját felelőse van, így az eddigieknél hatékonyabb a feladatok ellátása”. – mondta Radnóti Ákos, aki hozzátette, az ősz folyamán további újítások bevezetése várható, amelyek tovább javítják a város élhetőségét.

Németh Sándor a Virágos Magyarországért verseny Nyugat-Dunántúli Régiójának zsűrivezetője kifejtette, a szakemberek a nap folyamán bejárják a várost és elvégzik városunk értékelését, de ennek eredményéről majd csak az őszi eredményhirdetés során értesülhetünk. A főbb szempontok között szerepel városunk zöldterületeinek, parkjainak, játszótereinek, temetőinek gondozottsága, a közterületek virágosításának mértéke, a lakossági részvétel, vagy éppen a település turisztikai vonzereje és a környezeti nevelés módjai is.

Az Európai Közösség tagországainak felhívására hazánk 1990-ben csatlakozott az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez, az első Virágos Magyarországért Versenyt pedig 1994-ben hirdették meg. Azóta Magyarország szép sikereket ért el az európai megmérettetésben. Győr 2000-ben az első helyet szerezte meg a hazai seregszemlén, így 2001-ben városunk képviselte országunkat a nemzetközi mezőnyben, ahol ezüst fokozatot ért el. 2005-ben Győr rendezhette a Virágos Európai Városok és Falvak Versenyének díjkiosztó gáláját, a következő években pedig további díjak és sikerek következtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat