Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 16. 15:13, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - A bécsi lesz az első környezettudatos rendezvény

Eurovíziós Dalfesztivál - A bécsi lesz az első környezettudatos rendezvény

A bécsi rendezvény lesz az első környezettudatos esemény az Eurovíziós Dalfesztivál történetében - jelentette be a szervező osztrák közszolgálati televízió (ORF) igazgatója, Alexander Wrabetz hétfőn Bécsben.

A cél az, hogy a rendezvény minél kevesebb környezetszennyezéssel járjon. Ezért kizárólag zöldáramot használnak, külön odafigyelnek arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, környezetbarát papírra nyomtatnak, a fesztivál ajándéktáskáit újrahasznosítható anyagból készítik, és a látogatókat arra buzdítják, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe, hiszen a belépőjegyek egyúttal érvényes menetjegyekként is használhatók lesznek. A díszítést, a szőnyegeket és a növényeket újrahasznosítják, a vendéglátást helyi és biotermékekből biztosítják, az italt visszaváltható poharakban mérik.
A környezettudatos rendezvényszervezést az osztrák gazdasági minisztérium koordinálja, amely környezetvédelmi szakértőket bocsát a dalfesztivált szervező ORF rendelkezésére. Andrä Rupprechter tárcavezető szerint ez egy rendkívül jó alkalom arra, hogy bemutassák a nemzetközi zenei világnak, hogy a tömegszórakoztatás magas minőségben is történhet.
Külön figyelmet fordítanak az akadálymentesítésre, az egyes fellépések siketnyelven és hangalámondással is követhetők lesznek.
A Eurovíziós Dalfesztivált hatvanadik alkalommal rendezik meg, a bécsi esemény elődöntőit május 19-én és 21-én, a döntőt május 23-án rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -