Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 10. 07:56, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Eurovíziós Dalfesztivál – remek főpróba után ma lép fel Freddie

Eurovíziós Dalfesztivál – remek főpróba után ma lép fel Freddie

A Magyarországot képviselő Freddie szerint nagyon jól sikerült az első főpróba az Eurovíziós Dalfesztiválon hétfőn Stockholmban.

Freddie (Fehérvári Alfréd Gábor), aki Pioneer című dalával versenyez, az első főpróba után az MTI-nek telefonon elmondta, hogy minden rendben volt, "energiában nagyon sokat léptünk előre". Hétfő este tartják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének második főpróbáját, amelyen a produkciókat - titkosan - a nemzeti zsűrik is pontozzák. Freddie azt mondta, hogy nagyon várják már az esti fellépést.

A magyar előadó pénteken a stockholmi Magyar Házban, szombaton pedig a Eurovision Village szabadtéri színpadán mutatta be versenydalát, a Pioneert, amellyel megnyerte A Dal 2016 című műsort. Mint mondta, mindkét koncert jól sikerült, az Eurovision Village-ben rengetegen, "talán több ezren is" kíváncsiak voltak rá. Hozzátette: meglepte a nagy érdeklődés, a fellépésük előtt ugyanis fél órás szünet volt. Hozzátette, hogy legújabb magyar dalát is jól fogadta a szombati fellépésen a svéd közönség.

A nézők kedden 21 órától a Duna televízióban láthatják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyben negyedikként adja elő produkcióját Freddie. A 18 versenyzőből - akárcsak két nappal később, a második elődöntőből - tízen jutnak a jövő szombati döntő 26-os mezőnyébe. Freddie-vel együtt öten lesznek a színpadon: rajta kívül három vokalista - a Fool Moon a cappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncos.

A keddi elődöntőben (ahogy majd a csütörtökiben és a szombati döntőben is) a képernyők előtt ülők az utolsó dal elhangzását követő 15 percben küldhetnek szavazatot az előadókra a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. Az öttagú nemzeti zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte. A magyar nemzeti zsűriben Rakonczai Viktor, Lotfi Begi, Wolf Kati, Frenreisz Károly és Novák Péter pontoz.

Az Eurovíziós Dalfesztivál keddi és csütörtöki elődöntőit, valamint szombati döntőjét a Duna televízió 21 órától élőben közvetíti. Mindhárom estén 20 óra 30 perctől látható az Elővízió adása, amelyben bemutatják Freddie útját A Dal 2016 döntőjétől Stockholmig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.