Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 06. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Év végéig kitarthat a mentők gyorssegélye

Év végéig kitarthat a mentők gyorssegélye

Ha nem drágul drasztikusan tovább az üzemanyag, év végéig kitart a mentőszolgálatnak és a betegszállítóknak utalt állami gyorssegély az OMSZ szóvivője szerint. A benzinárak kompenzálására a szervezeteknek 400 millió forintot utalt át


Lovas kocsi és egy mikrobusz balesetéhez riasztották a mentőket, a gyakorlat szerint hárman sérültek meg súlyosan, köztük egy 7 éves kisfiú. Mentés közben az autó berobbant és lángolni kezdett. A helyszínre először egy mentőmotoros érkezett, a tűzoltók három rohamkocsival vonultak ki.

Bár a megrendezett helyszínre három perc alatt ért ki a mentőszolgálat, a szóvivő szerint az esetek többségében tartani tudják a 15 perces határidőt. A folyamatos üzemanyagár-emelkedések miatt kapott 400 millió forintos gyorssegély Győrfi Pál szerint az év végéig kitart majd. A támogatásból az Országos Mentőszolgálatnak 232 millió forint jut, a többit a betegszállító szervezetek között osztotta el a kormány.

- Az Országos Mentőszolgálat 770 mentőkocsija egy évben több mint 33 millió kilométert fut. Ez azt jelenti, hogy 4 millió liter üzemanyagot tankolunk, amelynek áremelkedését jelentősen megérezzük. A 200 millió forint ebben a problémában jelent komoly megoldást. Természetesen azt, hogy miként változnak a továbbiakban az árak, nehéz megmondani, de ha stagnálnának, akkor az egész évre kiegyenlítené a negatív hatásokat - mondta a hírTV-nek Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az üzemanyagárak viszont tovább emelkednek. Szerdán újabb 5 forintos drágulás várható, a benzin literenkénti ára több helyen megközelítheti a 400 forintos is. A dízel ára nem változik. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.