Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2016. Február 09. 16:55, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Évértékelés Győr-Moson-Sopron megyében

Évértékelés Győr-Moson-Sopron megyében

Dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány értékelte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok köszöntötte 2016. február 9-én 13 órakor az értekezleten megjelenteket.

Évértékelőjében kifejtette, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság feladatait törvényesen, a 2015. évre jóváhagyott munkatervében rögzített célokhoz rendelve, ütemezetten, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre. Megyei rendőrfőkapitány úr kiemelte, hogy a megye bűnügyi helyzete az elmúlt évben is stabil volt, a szervezett bűnözés továbbra sem nyert teret, illetve kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakosság széles rétegeit érintő, illetve foglalkoztató bűncselekmények nem fordultak elő.


Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok úr beszámolt az önkormányzatok, a lakosság körében végzett elégedettségi vizsgálat eredményéről. Ez a mutató - a bizalmi index - 2015. volt a legmagasabb, a 2012. évi 3,86-ról 4,25-re emelkedett.

Beszámolt arról is, hogy a kiemelt bűncselekmények számát 25,0%-kal, 1.726 deliktummal csökkentette a megyei rendőr-főkapitányság, miközben mindkét kategóriában emelkedett a nyomozás eredményessége.A megye bűnügyi helyzetével kapcsolatban megyei rendőrfőkapitány úr elmondta, hogy a lopások, lakásbetörések, zárt gépkocsi-feltörések, és személygépkocsi lopások számát az elmúlt 5 év legalacsonyabb esetszámára szorította vissza a megyei rendőr-főkapitányság.

2015. évben is különös hangsúlyt fektetett a megyei rendőri állománya a kiemelt élet elleni deliktumok felderítésére, melynek eredményeképpen megyénkben a tavalyi évben is minden szándékos befejezett emberölés elkövetője felderítésre és elfogásra került.


Dandártábornok úr köszönetét fejezte ki mindazon szakmai, önkormányzati és civil szervezeteknek, akikkel történő együttműködést 2015. évben is a hatékonyság jellemezte. Kiemelte a megye területén működő 89 polgárőr szervezettel történő kapcsolattartást. Elmondta, hogy a polgárőr egyesületek folyamatosan látnak el működési területükön közterületi járőrszolgálatot, amely a bűncselekmények megelőzése, jelzése, megszakítása szempontjából hatékony tevékenységnek minősül.


Végezetül Dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy úr elfogadta megyei rendőrfőkapitány úr 2015. évi értékelőjét és meghatározta a 2016. évi feladatokat a megye rendőri állománya számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét