Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Július 23. 09:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-V

Evezős ob - a Győri Atlétikai Club hajója győzött a férfiak könnyűsúlyú négypárevezős számában

Evezős ob -  a Győri Atlétikai Club hajója győzött a férfiak könnyűsúlyú négypárevezős számában

A riói olimpiára készülő mindkét egység aranyérmet szerzett számában pénteken az evezősök országos bajnokságán, Szegeden.

Pétervári-Molnár Bendegúz a férfiak egypárevezős versenyében nyert úgy, hogy nagy csatát vívott a váci Galambos Péterrel. Végül a Budapest Evezős Egyesület olimpikon sportolója szűk egy másodperces előnnyel érkezett célba. A nők hasonló számában a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület versenyzője, Bertus Kitti győzött.
A férfi kormányos nélküli kettesben Európa-bajnoki címvédő Simon Béla, Juhász Adrián duó Pétervári-Molnárhoz hasonlóan ob-sikerrel "melegített" az ötkarikás játékokra, de a Tisza Evezős Egylet egységének sem adták ingyen a győzelmet. A győriek kettőse, Vancsura Bendegúz és Vancsura Mátyás Bodó alig maradt le tőlük, és a harmadikként záró bajai hajó, Forrai Dáviddal és Csányi Péterrel is két másodpercen belül érkezett a célba a győzteshez képest.
A nőknél a Danubius Nemzeti Hajós Egylet párosa, Polivka Dóra és Krémer Eszter nyerte az aranyérmet ebben a számban.
A nap záró döntőjében, a férfiak könnyűsúlyú négypárevezős számában a Győri Atlétikai Club hajója győzött, benne Priváczki-Juhász Ákossal, Szabó Bencével, Szigeti Rolanddal és Révész Zoltánnal.
A 117. ob vasárnapig tart a Maty-éri pályán. A regatta négy napja alatt 29 klub közel ezer versenyzője száll vízre a legifjabbtól a masters korosztályig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.