Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 15. 17:40, kedd | Helyi

Exkluzív interjú Nagy Eszterrel, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesével

Exkluzív interjú Nagy Eszterrel, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesével

A győri Nagy Esztert, Csobay Dániel kérdezte.

Mikor ébredt fel Önben először a gondolat, hogy a konyhaművészettel szeretne foglalkozni?

Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakezdem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel.

Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának.“

Mivel foglalkozott a gasztronómia előtt és mi bátorította, illetve mi motiválta, amikor először elindult a Konyhafőnökben?
Pénzügyi tanácsadóként dolgozom a mai napig is, nyílván a fő tevékenységem már a főzés. Egy barátnőm jelentkeztetett a műsorba. Nagyon örültem, hogy vissza is kerültem. Bíztam benne, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból.


Hogyan érzi, milyen változásokon ment keresztül, miben változott meg az élete, mióta a Konyhafőnökben izgalmasabbnál izgalmasabb ételeket kellett elkészíteniük, napról napra helytállni?
Mióta a második szériából harmadikként távoztam, gyökeresen megváltozott az életem. Ami eddig hobbi volt, az mára a hivatásommá vált.


Milyen érzés győriként a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesének lenni?
Még nem tudtam teljesen felfogni, hogy megnyertem a versenyt. Hihetetlen érzés, hiszen rendkívül erős volt a mezőny, nehezek voltak a feladatok, de bíztam benne, hogy minden nap eggyel tovább juthatok és a végén győztesként kerülök ki a versenyből.

Ha visszaemlékszik a Konyhafőnök versenyeiben feladatul kapott ételekre és azok elkészítésére, volt kimondott kedvence, amely most már biztos szerepelni fog, akár itt Győrben, Nagy Eszter által készített menükben, ajánlatokban vagy az egyik étteremben?
A Konyhafőnökben nagyon nehéz feladatokat kaptunk, kis csodákat kellett reprodukálnunk. Rengeteget tanultam, de nem gondolom, hogy teljes egészében egy ételt ezek közül feltennék egy étlapra, viszont elemeit egész biztosan használni fogom.

Szívből gratulálok a győzelméhez és további sok sikert kívánok!

Köszönöm szépen és az interjút is!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotó: nosalty.hu; RTL KLUB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense