Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2012. Január 08. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Exkluzivitás a Győri Filharmonikusokkal - VIDEÓ

Exkluzivitás a Győri Filharmonikusokkal - VIDEÓ

Az utóbbi három évben sikert sikerre halmoz a Győri Filharmonikus Zenekar, annak ellenére, hogy a gazdasági válság egyik legnagyobb vesztese egyértelműen a kultúra.

A komolyzene világában szinte mindenhol csökken a bérletvásárlók száma, a győri filharmonikusok azonban fittyet hánynak erre a tendenciára, három év alatt mintegy ötven százalékkal emelkedett bérleteseik száma. A Richter Teremben a világsztárok egymás kezébe adják a kilincset, és a könnyedebb műfaj képviselői is felfigyeltek a társulatra. Gondoljunk csak az Ennio Morriconéval, Jon Lorddal (a Deep Purple billentyűse), a Hot Jazz Banddel, a Muzsikás együttessel való együttműködésre. Legutóbb pedig Balázs Fecó kérte fel a győrieket, hogy jubileumi hangversenyén közreműködjön a zenekar. A siker titkáról Fűke Géza igazgatót kérdeztük:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:12, szerda | Helyi

Jó figyelmeztetés ez a tűzeset: figyelték, mégis továbbterjedtek a lángok

Kerti hulladékot égettek a minap Dunaszegen, a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteren pusztított annak ellenére, hogy felügyelték.

2024. Június 12. 08:14, szerda | Helyi

Kopasz Bálint kiharcolta az olimpiai részvételt, nagy fölénnyel nyert a válogatón

A kajak egyes 1000 méteres döntőjét megnyerve megváltotta a párizsi indulás jogát a szegedi válogatón Kopasz Bálint, a Győri Graboplast VSE versenyzője.

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.