Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2017. December 11. 17:10, hétfő | Sport

EYOF- kiállítás nyílt

EYOF- kiállítás nyílt

A Győrben, nyáron megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) legemlékezetesebb pillanatait és eseményeit idézi vissza a most megjelent fotóalbum és a berendezett kiállítás.

A kiállítás az Olimpiai Sportparkban nyílt hazánk első olimpiai eseményéről.

A polgármester évértékelőjén az is kiderült, hogy jövőre sportbált rendez a város, itt díjazzák majd legjobb sportolóinkat...

Évek óta hagyomány, hogy decemberben Borkai Zsolt polgármester valamint dr. Somogyi Tivadar, dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármester egy évértékelő keretében mond köszönetet a Média munkatársainak az égész éves munkáért, híradásért. Az idén ez rendhagyó formában történt, hiszen a helyszín ezúttal az Olimpiai Sportpark volt, ahol látványos kiállítás nyílt az idei esztendő legemlékezetesebb eseményére emlékezve. Az EYOF-kiállításon láthatók többek között a formaruhák, érmek, a fáklya, találkozhatunk Hugoo-val, az EYOF kabalaállatával és a különböző kiadványokkal, emléktárgyakkal is.

Borkai Zsolt ebben a sportos környezetben tekintett vissza az elmúlt évre, nem véletlen hát, hogy épp az EYOF-fal kezdte, amelyet az Európai Olimpiai Bizottság legutóbbi közgyűlésén is mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljaként emlegettek. A polgármester hangsúlyozta, a siker rengeteg elszánt ember összefogásának köszönhető. Hozzátette, olyan létesítmények épültek, mint például az Olimpiai Sportpark, amelyet ma már a győri fiatalok használnak nap mint nap. „A sportlétesítmények mellett, a magyar állam támogatásával valósulhatott meg például az új kollégium is, amely szintén Győrt gyarapítja tovább.”

A mögöttünk hagyott év beruházásai közül kiemelte, hogy milliárdos nagyságrendben valósultak meg közlekedési infrastruktúra-fejlesztések, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt Modern Városok Programnak is hangsúlyos eleme a közlekedési infrastruktúra továbberősítése. „Az EYOF után egy másik fontos területen is nagy vállalkozásba kezdtünk, ez pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat. Mindezt úgy tettük, hogy igyekeztünk a győrieket is minél jobban bevonni, összegyűjteni a véleményeket, ötleteket, és úgy összeállítani a pályázatot, hogy az esélyes legyen akár a végső győzelemre is. 2017. tehát összességében egy sikeres évnek mondható, de már most látható, hogy 2018-ban is számos feladat áll előttünk.” A polgármester a következő évvel kapcsolatban egy bejelentést is tett, méghozzá, hogy 2018. február 17-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a városi sportbált. Ezen az eseményen, rangos környezetben adják majd át a város legjobb sportolóinak járó díjakat.

Az Olimpiai Sportpark egy exkluzív album bemutatásának is helyet adott. A győri EYOF-on a szervezőbizottság fotósai több mint negyvenezer képet készítettek. A nyári játékokat visszaidéző 240 oldalas kiadványban a legjobb fotókból láthatunk tematikus válogatást az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának, valamint az EYOF médiaterületét összefogó Győrplusz Média Zrt. munkatársainak szerkesztésében. Az egyes fejezetekben megelevenednek a tíz sportág, a lángfutás, a megnyitó ünnepség, a kísérő rendezvények, az egyes rendezési területek, a szurkolók és az önkéntesek emlékezetes momentumai is. A versenyek ideje alatt megjelent napilap, a Hugoo Post cikkei alapján az olvasó átfogó képet kaphat a legfontosabb történésekről, miközben neves személyiségek, olimpiai bajnokok, sportvezetők rövid nyilatkozatait is olvashatjuk. Természetesen kiemelt figyelmet kaptak a magyar sikerek kovácsai, de a könyv végén valamennyi versenyszám érmeseinek nevét is megtaláljuk. Kérdésünkre munkatársunk, Marcali Gábor az EYOF fotós-koordinátora elmondta, csapatuk az egész esemény ideje alatt arra törekedett, hogy képeikkel visszaadják az esemény páratlan hangulatát a versenyhelyszínektől az olimpiai falun át a kísérőrendezvények és a különböző ceremóniák helyszíneiig mindenütt. Ezt a hangulatot, és persze Magyarország első olimpiai eseményének krónikáját tartogatja az olvasónak az album, ami várhatóan a jövő év elejétől kapható a Baross úti Látogatóközpontban.

Forrás: gyorplusz.hu

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.

2020. Június 17. 06:08, szerda | Sport

Újabb értékes körök

Számos újabb értékes kört teljesített a GRT két fiatal újonca a csapat legújabb versenytechnikáival a múlt héten a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági Szakág dupla tesztnapján.