Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 20. 11:19, kedd | Életmód
Forrás: InfoVáros

Ez boldogítja a magyar fiatalokat

Ez boldogítja a magyar fiatalokat

Mi teszi boldoggá a fiatalokat, mennyire elégedettek a világgal? – a Comedy Central ezekre a kérdésekre kereste a választ egy 30 országot és összesen 3500, 15-24 év közötti fiatalt érintő felmérés jegyében.

A hazánkban is vizsgált 15-24 év közötti generációra ráfér a nevetés: a hazai ifjak boldogtalanabbak a világátlagnál, aggódnak az álláskeresés miatt, de legalább kevésbé stresszesek, mint más országban élő társaik.

A humorcsatorna reprezentatív felmérésében arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb probléma a világon, a magyar ifjak 55%-ban jelölték be a munkanélküliséget (54% a világátlag). A globális éhezés és a gazdasági krízis ugyanannyira foglalkoztatja a hazai válaszadókat, mint a többséget, ám hogy a magyarok romantikus lelkek, jól bizonyítja, hogy 41% szerint szükség lenne „boldogságot hozni” a világra. Összesítésben 31% gondolkodott erről hasonlóan. A terrorizmustól fele annyian tartanak idehaza, mint a nagyvilágban (10% a 21%-al szemben).

„Sírva vígad a magyar” – tartja a mondás és erre a Comedy Central felmérése is rámutat. A magyarországi fiatalok 62% vallja boldognak magát, ami nem sokkal marad el a nemzeteken átívelő átlag 70%-os boldogságérzettől. A kutatás szerint a mexikói fiatalok érzik magukat a legjobban a világon (93%), őket követik az argentinok (87%) és a brazilok (84%). A felmérés egy pontján a fiatalokat arra kérték, hogy definiálják a siker fogalmát. Itt teljes az összhang: a három legfontosabb tényező, ha az ember boldog, van egy szerető családja és olyan munkája, amit élvez. A magyar fiataloknál az utóbbi kettő helyet cserél, vagyis egy jó munkahely fontosabb a családnál.

Jó hír, hogy a magyarok valamivel kevésbé stresszesek a világ ifjúságánál. Leginkább az állástalálás miatt idegeskednek (64% - szemben a 45%-os átlaggal), de kiemelkedően fontosnak találják azt is, hogy célt találjanak az életben (52% - 36%). Míg a nagyvilágon csak 20% stresszeli magát azon, hogy barátot/barátnőt találjon, addig ez az arány esetünkben kirívóan magas, 56%, ami a 20%-os átlag csaknem háromszorosa.

A nevetés mindenre gyógyír és úgy tűnik, hogy a laza, ám kissé melankolikus, az érzelmekre fogékony magyar fiatalokra nagyon is ráfér, hogy a felszabadultan szórakozzanak. Ebben kíván segítségükre lenni a magyar Comedy Central is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.