Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2010. Január 06. 06:40, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

„Ez az, amiről senki nem akar beszélni”

„Ez az, amiről senki nem akar beszélni”

Edward Hugh, a „Hungary Economic Watch” néven futó internetes napló szerzője december 28-i bejegyzésében érdekes ellentmondásra hívja fel a figyelmet.

A magyarországi kiskereskedelmi eladások 2009 októberében az elmúlt tíz évben a legmeredekebb visszaesést mutatták, miközben a gazdasági szereplők jövőbe vetett bizalmát mutató GKI-index egyéves csúcsra emelkedett.

A két adat megjelenése arra késztette Hugh-t, hogy naplójában hosszabb elemzést tegyen közzé, amelyben górcső alá vette a magyar kormány, a Magyar Nemzeti Bank és az IMF által 2010-re vizionált minimális, majd 2011-től robusztus hazai gazdasági növekedés kilátásait.

A cikket teljes terjedelmében a Magyar Nemzet Online oldalán olvashatja.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 17:10, szombat | Belföld

Unokázós csalókat fogtak el Győrben

Elfogtak két embert pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök úgynevezett unokázós csalás miatt - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

2021. Január 23. 16:09, szombat | Belföld

Az e-kereskedelem csökkenti a kiskereskedelem szén-dioxid lábnyomát

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár - hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat.

2021. Január 23. 14:07, szombat | Belföld

Közel háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

A munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, a 25 évesnél fiatalabb munkavállalókat majdan megillető személyijövedelemadó-mentesség

2021. Január 23. 12:03, szombat | Belföld

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Darknetes piactérről, azaz az internet láthatatlannak gondolt felületéről árut rendelő drogkereskedőt lepleztek le Győrben a rendőrök.