Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2010. Január 06. 06:40, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

„Ez az, amiről senki nem akar beszélni”

„Ez az, amiről senki nem akar beszélni”

Edward Hugh, a „Hungary Economic Watch” néven futó internetes napló szerzője december 28-i bejegyzésében érdekes ellentmondásra hívja fel a figyelmet.

A magyarországi kiskereskedelmi eladások 2009 októberében az elmúlt tíz évben a legmeredekebb visszaesést mutatták, miközben a gazdasági szereplők jövőbe vetett bizalmát mutató GKI-index egyéves csúcsra emelkedett.

A két adat megjelenése arra késztette Hugh-t, hogy naplójában hosszabb elemzést tegyen közzé, amelyben górcső alá vette a magyar kormány, a Magyar Nemzeti Bank és az IMF által 2010-re vizionált minimális, majd 2011-től robusztus hazai gazdasági növekedés kilátásait.

A cikket teljes terjedelmében a Magyar Nemzet Online oldalán olvashatja.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2020. Július 14. 07:15, kedd | Belföld

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése a kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépésével - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.